Top 40: Mr. Probz maakt comeback in de Lijst der Lijsten

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Mr. Probz
Top 40: Ed Sheeran en Mr. Probz nieuw

Het is even geleden dat we Mr. Probz in de Top 40 zagen, maar de zanger lukt het deze week weer om de lijst binnen te komen. Space For Two is nieuw op 37. Ed Sheeran is met de zesde hit van zijn album ÷, ex-Alarmschijf Happier, de hoogste nieuwe van deze week.  

27. HAPPIER – Ed Sheeran
Twaalf tracks telt het album ÷, dat Ed Sheeran een dik jaar geleden uitbracht. Met Happier heeft precies de helft van dat aantal een plekje in de Media Markt Top 40 weten te bemachtigen. Het begon in januari 2017 met Shape Of You en Castle On The Hill en daarna volgden How Would You Feel (Paean), Galway Girl en Perfect. In de tussentijd nam de 27-jarige Britse singer/songwriter samen met rapper Eminem ook nog de track River op. Daarmee staat hij momenteel op de 34ste plaats in de Top 40. Happier schreef Ed met Benny Blanco en Ryan Tedder. Die laatste ken je als zanger van One Republic, maar ook als één van de succesvolste songschrijvers van de laatste jaren. Radio 538 koos Happier als Alarmschijf.


37. SPACE FOR TWO – Mr. Probz
De afgelopen weken was Mr. Probz vooral in het nieuws doordat hij werd lastiggevallen door een stalker. Dennis Stehr, zoals de zanger en rapper in het dagelijks leven heet, werd anderhalf jaar lang het leven zuur gemaakt door een 21-jarige vrouw. Inmiddels heeft zij van de rechter een contactverbod opgelegd gekregen, zodat Mr. Probz zich weer kan concentreren op zijn muziek. Space For Two is de zesde Top 40-notering voor de Zoetermeerder, die in 2013 doorbrak met de hit Waves en met de opvolger Nothing Really Matters zeven weken op nummer 1 stond. Op Space For Two werkt Mr. Probz samen met de Amerikaanse producers Justin Gray en Johnny Black. In de clip is een bijzondere rol weggelegd voor… een paspop!