Top 40: Ed Sheeran en Beyoncé behouden koppositie

- Hitlijsten

 MarshmelloRomy David GuettaJustin jesso SiaJamie scott Camila Cabello Maan Ed Sheeran Selena Gomez Young Thug Martin Garrix Little Mix CNCO EminemZayn malik Beyoncé Ronnie Flex Kygo
Top 40: Ed Sheeran en Beyoncé behouden koppositie

Perfect van Ed Sheeran en Beyoncé blijft ook deze week de nummer 1 van Nederland. De voorsprong van de track op de concurrentie slinkt wel.

Hadden we vorige week de mijlpaal van Ed Sheeran die een half jaar (26 weken) de Top 40 aan wist te voeren, deze week gaat ‘ie vrolijk verder met Perfect. De track levert qua streaming wel wat succes in maar is sinds deze week wel gewoon weer de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.


Vorige week bereikte een andere Sheeran-track de top 10 en daarmee heeft de 26-jarige Brit nu vrolijk twee hits in het bovenste kwart van de Top 40.  Inmiddels ‘klokt’ Sheeran zijn 73e week in de top 10. Daarmee staat hij inmiddels op de vijfde plek van Britse mannen die de meeste weken in de top 10 hebben weten te noteren.
Daar is Calvin Harris met 109 weken recordhouder en achter hem volgen George Michael (96 weken), Robbie Williams (89 weken) en David Bowie (81 weken).


Top 5 blijft staan
De complete top 5 blijft deze week staan. Dat betekent dat Ronnie Flex en Maan met Blijf Bij Mij op 2 blijven plakken en Wolves van Selena Gomez en Marshmello, Havana van Camila Cabello en Young Thug en Stargazing van Kygo en Justin Jesso op 3, 4 en 5 staan.


Twaalfde hit in top 6 voor Eminem
Deze week staan de stijgers in de top 10 op nummer 6 en 7. River van Eminem en Ed Sheeran gaat van 10 naar 6. Het is Eminem’s twaalfde hit in de top 6 van de Top 40. Opvallend detail: vier van die hits kwamen niet verder dan de zesde plek. Op 7 vinden we So Far Away van Martin Garrix, David Guetta, Jamie Scott en Romy. De track wint één plek.


Zayn en Sia grote verliezers
Anywhere van Rita Ora daalt door de stijging van Garrix en co naar 8 en ook Dusk Till Dawn van Zayn en Sia (9) en Reggaetón Lento (Remix) van CNCO en Little Mix (10) verliezen. Zayn en Sia verliezen het meest: hun track gaat drie plekken omlaag

Credit foto: BSR Agency