Top 40: Drake hoogste binnenkomer met God's Plan

- Hitlijsten

 Drake The Chainsmokers
Top 40: Drake hoogste binnenkomer met God's Plan

Drake scoort deze week zijn negende hit in de Top 40, met zijn track God's Plan. Het nummer komt binnen op 31 en is daarmee de hoogste binnenkomer. Ook Sick Boy van The Chainsmokers is nieuw.

31. GOD’S PLAN - Drake
Vorige week bracht Drake twee nieuwe tracks uit, God’s Plan en Diplomatic Immunity. In de Verenigde Staten knalde die eerste direct naar de bovenste positie in de Billboard Hot 100, terwijl Drake’s andere single op de zevende plek binnen kwam in de lijst. Daarmee evenaart Drake een record van The Beatles en Mariah Carey: hij is na hen de derde artiest met twintig Amerikaanse top 10-hits binnen één decennium. Zowel God’s Plan als Diplomatic Immunity vind je ook op een EP met de titel Scary Hours. Het zijn de enige twee tracks die daar op staan. Met God’s Plan brak de 31-jarige Canadees, die voluit Aubrey Drake Graham heet, vorige week ook al een streamingrecord. In de Top 40 scoort Drake zijn negende hitnotering.


38. SICK BOY – The Chainsmokers

Alex Pall van The Chainsmokers was de afgelopen weken vooral in het nieuws omdat zijn ex-vriendin Tori hem flink aan de publieke schandpaal nagelde, nadat Alex was vreemdgegaan. Tori reageerde haar woede af via Instagram, door een aantal screenshots van een beveiligingscamera te plaatsen. Daarop zie je Alex met een andere vrouw rommelen. Nu je dit weet krijgt de titel van de nieuwste hit van Alex en zijn maatje Drew Taggart, oftewel The Chainsmokers, een dubbele lading. De tekst van Sick Boy gaat bovendien over sterk in je schoenen staan en zelfbeheersing… Het is de achtste Top 40-notering voor de twee Amerikanen, die zich langzaam steeds meer aan het ontwikkelen zijn van dj-duo naar pop-act.


Credit foto: BSR Agency