Top 40: Maroon 5 en Cardi B hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Cardi B Lucas & Steve Maroon 5 Brandy Nicky Jam Will Smith
Maroon 5 - Girls Like You

Maroon 5 en Cardi B hebben deze week de hoogste binnenkomer te pakken, met Girls Like You. Ook de WK-voetbal-soundtrack van Nicky Jam, Will Smith en Era Istrefi is nieuw en Brandy staat voor het eerst sinds 2004 in de Top 40. De zangeres is te horen op I Could Be Wrong van Lucas & Steve, dat het trio nieuwe tracks compleet maakt.

26. GIRLS LIKE YOU – Maroon 5 feat. Cardi B.
Als je het album Red Pill Blues van Maroon 5 kent, dan ken je de originele versie van Girls Like You al wat langer. Die vind je namelijk op het album, dat de Amerikaanse band afgelopen najaar uitbracht. Op die versie is Cardi B. niet te horen. Zij werd speciaal voor de single-release gevraagd om haar raps te doen. Cardi zie je ook in de bijbehorende videoclip, net als cameo’s van een flink aantal bekende vrouwen. Zo komen onder anderen Jennifer Lopez, Camila Cabello, Mary J. Blige en talkshow-host Ellen Degeneres voorbij. Aan het einde van de clip zie je model Behati Prinsloo. Zij is de vrouw van Maroon 5-zanger Adam Levine. Op haar arm zit hun dochtertje Dusty Rose van iets meer dan anderhalf jaar oud.

29. LIVE IT UP – Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi
Ondanks dat Oranje niet meedoet aan het WK Voetbal in Rusland duikt het officiële thema van het kampioenschap direct op in de Media Markt Top 40. De twee vorige edities van het WK leverden hits op voor respectievelijk Pitbull, Jennifer Lopez & Cláudia Leitte (We Are One in 2014) en Shakira (Waka Waka in 2010). Succes verzekerd dus voor , Will Smith en Era Istrefi. Die eerste twee ken je al. Era Istrefi is een 23-jarige Albanese zangeres. Achter de schermen was Diplo verantwoordelijk voor de productie van Live It Up. Je vindt deze hit ook op The Official Album Of The 2018 FIFA World Cup, met verder tracks van onder anderen Jason Derulo en J Balvin. Radio 538 riep Live It Up uit tot Dance Smash.

37. I COULD BE WRONG – Lucas & Steve X Brandy
Volgende maand is het precies twintig jaar geleden dat Brandy samen met Monica de Top 40 aanvoerde met The Boy Is Mine. De twee r&b-zangeressen hielden het drie weken vol op de bovenste positie. Brandy Norwood, zoals de Amerikaanse voluit heet, haalde de lijst daarna nog vier keer, maar haar laatste hit dateert uit 2004. Dankzij het Nederlandse producersduo Lucas & Steve is Brandy na veertien jaar eindelijk terug in de Top 40. Niet met een nieuwe hit, maar met een bewerking van haar allereerste single. I Wanna Be Down is de titel van het origineel, dat uit 1994 komt. Lucas & Steve verbouwden die track van 24 jaar geleden tot I Could Be Wrong. Radio 538 koos de vierde Top 40-hit van de Limburgers als Dance Smash.

(Foto: YouTube)