Top 40: Collab Kygo en Imagine Dragons hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Kygo Anne-Marie Major Lazer Imagine Dragons Rudimental Sheppard
Top 40: Collab Kygo en Imagine Dragons hoogst nieuw

Deze week check je drie nieuwe hits in de Top 40: Let Me Live van Rudimental, Major Lazer, Anne-Marie en Mr. Eazi, Coming Home van Sheppard en Born To Be Yours van Imagine Dragons en Kygo. Die laatste komt als hoogste de lijst binnen.

22. BORN TO BE YOURS – Kygo & Imagine Dragons
“Imagine Dragons are one of my favorite bands”. Die tekst postte Kygo een maand geleden op social media bij een foto van zichzelf met de leden van de Amerikaanse band. De Noorse dj en producer verklapte er meteen bij dat het gezelschap samen de studio in was gedoken om een nummer op te nemen. Het is voor Imagine Dragons-zanger Dan Reynolds niet de eerste keer dat hij op een dancetrack te horen is. Hij zong ook al op Avicii’s Heart Upon My Sleeve en op Someone Else van Steve Angello. Beide tracks wisten niet de Top 40 of Tipparade te halen. Met Born To Be Yours is dat wel gelukt. Radio 538 koos de samenwerking tussen Kygo en Imagine Dragons als Dance Smash. Voor Kygo is dat al zijn negende Dance Smash.

26. COMING HOME - Sheppard
Maar liefst negen weken stond Sheppard met Coming Home aan het begin van dit jaar in de Tipparade. Het zestal uit Australië haalde de Media Markt Top 40 toen net niet, maar een half jaar later staat Coming Home alsnog in de lijst. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan de NOS. Coming Home is namelijk iedere dag te horen in de televisie-uitzendingen rond het WK Voetbal. Het is daardoor de tweede Top 40-hit voor Sheppard, nadat de band in 2014 al 22 weken genoteerd stond met Geronimo. De 4e plek was destijds de hoogst behaalde positie. Je vindt Coming Home ook op het nieuwste album van George Sheppard, zijn zussen Emma en Amy en hun drie vrienden. Dat album heet Watching The Sky en verscheen vorige maand.

38. LET ME LIVE – Rudimental & Major Lazer ft. Anne-Marie & Mr. Eazi
Op de vorige albums van Rudimental, Home uit 2013 en We The Generation uit 2015, kon je een hele reeks bekende gastartiesten horen en op het nieuwe album van het Britse viertal is dat niet anders. Toast To Our Differences heet het en ondanks dat het nog moet verschijnen is Let Me Live al de derde single. Ook de twee vorige singles van Rudimental, Sun Comes Up (met James Arthur) en These Days (met Jess Glynne, Macklemore en Dan Caplen) staan er op. These Days vind je deze week op nummer 19 in de Top 40. De nieuwste hit van Rudimental heet Let Me Live en is een samenwerking met Major Lazer, Anne-Marie en de Nigeriaanse zanger Oluwatosin Ajibade, alias Mr. Eazi. Radio 538 koos ‘m als Alarmschijf.


Foto: YouTube