Top 40: Calvin Harris en Dua Lipa breken record

- Hitlijsten

 Calvin Harris Sia Bastille Maroon 5 Kraantje Pappie Shawn Mendes David Guetta Dua Lipa Cardi B
Top 40: Calvin Harris en Dua Lipa breken record

Voor de negende keer op rij is One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa de populairste hit van Nederland. Daarmee evenaart het tweetal een record. Dura van Daddy Yankee komt wel dichterbij: het nummer stijgt van de derde naar de tweede stek.

Calvin Harris en Dua Lipa evenaren deze week een record met hun 9 weken op de eerste plaats. Ze delen nu namelijk een record dat John Travolta en Olivia Newton John in 1978 op hun naam wisten te zetten, met You’re The One That I Want. Dat was de eerste nummer één van een man en een vrouw samen die de Top 40 9 weken wist aan te voeren. In 1987 voegden ook Bill Medley en Jennifer Warnes zich bij dat record (met (I’ve Had) The Time Of My Life) en in 1997 stonden ook Faith Evans en Puff Daddy 9 weken bovenaan de lijst. 21 jaar na dat succes zijn Dua Lipa en Calvin Harris het vierde duo van een man en een vrouw die de lijst nu 9 weken aanvoeren.

Het record voor een duo, ongeacht geslacht, staat op naam van Luis Fonsi en Daddy Yankee. Die voerden de Top 40 vorig jaar totaal 15 weken aan en dat was meteen ook de langste periode ooit voor een nummer 1-hit en een evenaring van de 15 weken van Ed Sheeran’s Shape Of You.

Langstgenoteerde zoen op 1
One Kiss is de langst genoteerde ‘zoen’ op nummer 1. Deze week overtreffen Calvin Harris en Dua Lipa het stokoude record uit 1965 dat Stig Rauno en het orkest van Gudrun Jankis neer wisten te zetten met Letkis / Let Kiss dat de Top 40 voor 8 weken wist aan te voeren. Kiss And Say Goodbye (The Manhattans) hield het in 1976 na drie weken voor gezien op nummer 1; I Kissed A Girl (van Katy Perry, 2008), Save Your Kisses For Me (Brotherhood Of Man, 1976) en French Kiss (van Lil Louis, 1989) stonden twee weken bovenaan. De kortste ‘kus’ op 1 is van Whitney Houston en Enrique Iglesias (Could I Have This Kiss Forever, 2000); 1 weekje.

Guetta nadert Madonna
Flames van David Guetta en Sia gaat van 2 naar 3, waardoor het erop lijkt dat de Fransman weer een nummer 2-hit aan zijn cv mag toevoegen. Deze week staat hij zowel met Flames, als met Mad Love in de Top 40. De Fransman brengt daarmee zijn totaal aantal weken in de Top 40 op 537 en daarmee nadert hij de 540 weken die Madonna in de lijst heeft gestaan. Recordhouder blijft voorlopig Rihanna, die totaal 590 weken in de Top 40 wist te verblijven. 

Tom Walker is on fire
No Tears Left To Cry van Ariana Grande en Back 2 You van Selena Gomez blijven allebei staan: La Grande op 4 en Selena op 5. Leave A Light On van Tom Walker lijkt na 11 weken eindelijk op stoom te zijn geraakt. De afgelopen weken ging de Schotse zanger al stapje voor stapje omhoog, maar nu is het tempo wat opgeschroefd, met een stijging van 9 naar 5 als gevolg.

Liefde In De Lucht start in de top 10
De hoogste binnenkomer vinden we op 7. Kraantje Pappie en Chef’Special’s Joshua Nolet starten meteen in de top 10. En er is nog meer goed nieuws voor Kraan: Het lijkt een kwestie van even, voordat hij de meest succesvolle Nederlandse act van 2018 gaat zijn. Momenteel kleeft die titel nog aan Ronnie Flex die dit jaar 842 punten wist te scoren. Kraantje overtreft deze week met zijn twee hits de prestatie van Bløf en nadert daardoor nu Flex.

Shawn Mendes zakt hard
The Middle van Zedd, Maren Morris en Grey blijft op 8 plakken, maar daaronder vinden we nog een stijger binnen de top 10. Better Now van Post Malone wint namelijk een plek en komt op 9 terecht. Voor Shawn Mendes is het een minder leuke week: zijn In My Blood moet vier plekken prijsgeven en daardoor staat de track nu op 10.

Kygo 200 weken in de Top 40
Remind Me To Forget van Kygo en Miguel blijft op 13 staan, maar de Noor heeft wel wat te vieren. Deze week staat hij voor de 200e week in de Top 40. Kygo was al de langst genoteerde Noorse artiest en moet uit Scandinavië nu alleen nog Avicii (295 weken) en ABBA (247 weken) weten te achterhalen.

Snelste stijger
De snelste stijger komt op naam van Maroon 5 en Cardi B. Girls Like You wint zes plaatsen en staat daardoor op 20. Het is de achttiende hit in de top 20 voor de Amerikaanse band. Voor Cardi B is het pas haar tweede hit bij de 20 populairste tracks van Nederland: eerder stond ze er met de remix van Finesse van Bruno Mars.

Snelste zakker
Bastille heeft de snelste zakker te pakken. Voor Quarter Past Midnight is het na vier weken in de lijst al vijf voor twaalf, want het nummer daalt van 30 naar 39.

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!