Top 40: Calvin Harris en Dua Lipa bestormen de lijst

- Hitlijsten

 Dua Lipa Calvin Harris Nielson Daddy Yankee Sigala Paloma Faith
Top 40: Calvin Harris en Dua Lipa bestormen de lijst

One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa is deze week met recht de Klapper van de Week in de Top 40. De track vliegt de lijst binnen op nummer 9.  Ook Sweet Lullaby van Sigala en Paloma Faith, Diamant van Nielson en het zomerse Dura van Daddy Yankee zijn nieuw.

9. ONE KISS – Calvin Harris & Dua Lipa
Ondanks het feit dat Calvin Harris op de meeste van zijn Top 40-noteringen samenwerkt met een bekende zanger of zangeres is zijn grootste hit tot nu toe er uitgerekend eentje waarop hij zelf zingt. Met Summer stond de Schot, die eigenlijk Adam Wiles heet, in 2014 twee weken op de bovenste positie. Zijn nieuwste hit is opnieuw een samenwerking. Deze keer is het niemand minder dan Dua Lipa die met Calvin mag mee doen. Het resultaat heet One Kiss. De release werd een kleine maand geleden al op een originele manier door Calvin Harris aangekondigd. Hij plaatste een QR-code op Twitter en na het scannen daarvan kon je zien dat deze track er aan zat te komen. Radio 538 riep One Kiss inmiddels al uit tot Dance Smash.


28. DURA – Daddy Yankee

Lange tijd leek Daddy Yankee een typische Top 40-eendagsvlieg te zijn. De Puerto Ricaan, die 41 jaar geleden geboren werd als Ramón Ayala stond in 2005 zes weken in de lijst met de hit Gasolina. De 29ste positie was destijds de hoogste notering voor de rapper. Vervolgens duurde het maar liefst twaalf jaar voordat Daddy Yankee opnieuw van zich liet horen. Dat was dus vorig jaar, toen Daddy met Luis Fonsi mee deed op de zomerhit Despacito. Deze keer hoef je niet tot 2029 te wachten tot een volgende hit van Daddy Yankee. Dura betekent ‘hard’, maar is ook een manier om een mooie vrouw te omschrijven. Je vindt deze hit ook op Daddy Yankee’s nieuwe album. Dat heet El Disco Duro en moet in de loop van dit jaar verschijnen.


34. DIAMANT - Nielson

‘Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben’. Dat zei Niels Littooij in een interview toen hem gevraagd werd naar zijn nieuwe album. Nielson slaat een nieuwe muzikale weg in. De 28-jarige zanger uit Dordrecht, die in 2012 doorbrak dankzij de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Giel Beelen, liet zich inspireren door onder anderen The Weeknd en John Mayer. Op Diamant is dat goed te horen, ook met dank aan de Amerikaanse producer Miles Walker. Hij werkte al samen met sterren als Katy Perry, Enrique Iglesias en Beyoncé en nu heeft hij Nielson aan een internationale sound geholpen. Desondanks is de negende Top 40-hit van de singer/songwriter gewoon, zoals je dat van hem gewend bent, in het Nederlands. 

 

40. LULLABY – Sigala & Paloma Faith
Als je goed luistert naar de tekst van Lullaby kom je al na een paar zinnen tot de conclusie dat de nieuwste hit van Sigala over de liefde gaat. Net als de drie vorige hits van de Britse dj en producer. Enige verschil is dat het woord ‘love’ of een variant daarop deze keer niet in de titel zit. Dat was een heel bewuste keuze van Bruce Fielder, zoals Sigala eigenlijk heet. Na de singles Easy Love, Sweet Lovin’ en Came Here For Love wilde hij niet te voorspelbaar worden en dus koos Sigala voor Lullaby als titel van zijn nieuwste hit. De zangeres die je hoort is Paloma Faith. Haar kwam je een kleine vier jaar geleden al eens tegen in de Top 40 toen ze zong op Changing van Sigma. Radio 538 bestempelde Lullaby als Dance Smash.


Foto: BSR Agency