Top 40: BLØF en Geike blijven fier overeind

- Hitlijsten

 BLØF Geike Arnaert Ronnie Flex Maan Ed Sheeran Dua Lipa Bizzey Chivv Kraantje Pappie Yung Felix Camila Cabello Young Thug Eminem Selena Gomez Marshmello Bruno Mars Cardi B
Top 40: BLØF en Geike blijven fier overeind

Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert is voor de tweede week de nummer 1 in de Top 40. De Zeeuwse band en de Belgische zangeres weerstaan aanvallen van Ronnie Flex en Maan, Dua Lipa en Bizzey, Kraantje Pappie, Chivv en Yung Felix.

Vorige week wist BLØF 13 jaar na hun laatste nummer 1-hit de koppositie van de Lijst der Lijsten weer in te nemen. Deze week plakken de mannen, met hulp van hun Vlaamse schone, er nog een weekje aan vast. En dat terwijl de concurrentie groot is. Die tegenstand komt vooral uit eigen land.


Nederlands is populair

De Nederlandse taal is namelijk weer helemaal hot in de Top 40. Voor de 31e keer in de geschiedenis van de lijst staan er 3 Nederlandstalige hits bij de vijf grootste hits van het land. Meer is trouwens nog nooit eerder voorgekomen. Voor de laatste keer dat ‘onze taal’ met drie hits bij de beste vijf zo’n overmacht had, moeten we terug naar 1 december 2007. Ook toen stond BLØF in de top 5.


Ronnie en Maan wéér op 2

Blijf Bij Mij van Ronnie Flex en Maan leek op de terugweg, maar heeft de weg omhoog weer ingezet door van 3 naar 2 te stijgen. De track stond al eerder vier keer op nummer 2, maar kon niet tippen aan de overmacht van Ed Sheeran’s Perfect. Die strijd heeft het gelegenheidsduo nu gewonnen, want zij passeren Perfect deze week. Helaas voor Ronnie en Maan, zit deze keer Zoutelande in de weg. Daardoor is Blijf Bij Mij voor de vijfde week ‘best-of-the-rest’.


In de Top 40-historie zijn er nog maar vier Nederlandstalige hits die langer op nummer 2 stonden en daarvan zijn er toevallig twee die van Vlaamse makelij zijn: Daar Gaat Ze en Passie van Clouseau (6 weken). Die hits stonden zes weken op 2. Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer (7 weken op 2) en Jij Bent Zo van Jeroen van der Boom (9 weken op 2) stonden nóg langer op de tweede plek.

Ed Sheeran blijft op het erepodium
Tussen 21 januari en 20 mei van het afgelopen jaar stond Ed Sheeran 18 weken zonder onderbreking in de top 3. Deze week staat de Brit inmiddels alweer 15 weken in de top 3 met Perfect. Na The Beatles (2 keer) en Justin Bieber (3 keer) is Ed Sheeran pas de derde act die meerdere keren zo’n lange periode op het erepodium van de Top 40 weet vol te maken. Enig smetje: Perfect valt van 2 naar 3.


Derde keer op 4

Dua Lipa staat met Homesick voor de derde keer in haar loopbaan op nummer 4. Van haar vorige hits wisten alleen Scared To Be Lonely (met Martin Garrix) en New Rules dat voor elkaar te krijgen. Met Chris Martin, die je op de achtergrond van de track hoort, stoomt Homesick deze week op naar nummer 4 en daarmee schurkt de Kosovaars-Britse zangeres gevaarlijk tegen het erepodium aan.


Ja! knalt naar 5

Bizzey, Kraantje Pappie, Chivv en Young Felix scoren verrassend goed met de track Ja!. Het nummer knalt van 11 naar 5 en is al weken één van de meest beluisterde nummers op streamingplatforms. Volgende week moet het debuutalbum van Bizzey verschijnen, dat November zal heten. Het ligt dan ook in de verwachting dat er de komende weken heel wat Bizzey-tracks viral zullen gaan bij de verschillende platforms.


Eminem bij 40 succesvolste acts ooit

Stijgers in de top 10 betekent natuurlijk ook dat er wat nummers omlaag donderen. Havana van Camila Cabello en Young Thug zakt van 4 naar 6 en ook Eminem en Ed Sheeran moeten inleveren: River gaat van 6 naar 7. Gelukkig voor Em is dat nog goed voor 34 punten volgens het Top 40-puntensysteem. Met die 34 punten keert hij deze week weer terug in de Top 40 van meest succesvolle acts die ons land ooit kende. Hij passeert er David Bowie, Jennifer Lopez en George Michael mee en staat nu op nummer 39.


Bruno wint

Wolves van Selena Gomez en Marshmello en Anywhere van Rita Ora hebben deze week gemeen dat ze allebei een plek zakken. De enige winnaars in de top 10 zijn verder nog Bruno Mars en Cardi B, die met Finesse van 10 naar 9 gaan.


Credit foto: BSR Agency