Top 40: BLØF en Geike Arnaert lopen uit

- Hitlijsten

 Drake Luis Fonsi Demi Lovato Ed Sheeran Ronnie Flex MaanBlof Geike Arnaert
Top 40: BLØF en Geike Arnaert lopen uit

Ook deze week is Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert de nummer 1 van Nederland. De track weet zelfs uit te lopen op de concurrentie.

In het gedrukte exemplaar van de Media Markt Top 40 krijgt het nummer deze week een stipnotering mee. Dat geeft aan dat de single deze week aanzienlijk weet weg te lopen van de concurrentie in de lijst. Klopt ook, want Zoutelande is sinds deze week de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio en ook qua streaming weet de Nederlands-Belgische combi deze week te plussen.


Het is voor het eerst sinds 16 mei 2015 dat een Nederlandstalige track de Top 40 voor vier weken weet aan te voeren. De laatste die dat deed, was Kenny B. Die hield het toen met Parijs, zelfs zeven weken vol op nummer 1. De langst genoteerde, Nederlandstalige nummer 1-hit blijft Dromen Zijn Bedrog (van Marco Borsato)… Die stond in 1994 twaalf weken op de eerste plek.


Wéér geen nummer 1 voor Ronnie (en Maan)
Ondertussen wordt er in de top 10 flink van plaats gewisseld. Ronnie Flex bijt zich opnieuw stuk op de eerste plek. Blijf Bij Mij met Maan gaat van 2 naar 3 en dat geeft Dua Lipa de gelegenheid om wéér bij de twee grootste hits van het land te horen. 


In de historie van de Top 40 zijn er slechts vier vrouwen die met drie opeenvolgende Top 40-hits steeds in de top 2 wisten te komen. Deze week komt de Kosovaars-Britse zangeres daarbij. Wanneer we alle artiesten op een rij zetten dan is Marco Borsato de recordhouder. Hij wist tien hits op een rij bij de bovenste twee van de Media Markt Top 40 te brengen.


Luis en Demi op weg naar de top
Échame La Culpa van Luis Fonsi maakt ondertussen serieuze stappen naar de top van de Lijst der Lijsten. Het nummer knalt van 9 naar 4 en daarmee springt het duo over Ja! van Bizzey, Kraantje Pappie, Chivv en Yung Felix heen. Die track blijft hangen op de vijfde plek.


Drake snelt vooruit
Drake is ook al rap op weg om de top 3 aan te vallen. God’s Plan, dat in het Verenigd Koninkrijk al enkele weken de Top 40 aanvoert, schiet van 10 naar 6.


Opnieuw succesje voor Ed Sheeran
Perfect van Ed Sheeran is nu echt hard op weg naar de uitgang, met een daling van 4 naar 7. Toch boekt hij weer een bijzonder succes. Deze week krijgt de hit van de Brit een plek bij de 100 grootste Top 40-hits ooit, waar hij inmiddels op nummer 83 is aangekomen. En inmiddels is het daar al zijn vierde na Shape Of You (906 punten op #22), Thinking Out Loud (869 punten op #31) en The A Team (762 punten op #89). Ed Sheeran trapt deze week wel een grote klassieker tot buiten de top 100: Bohemian Rhapsody van Queen zakt nu naar nummer 101.

Tot slot duiken ook Havana van Camila Cabello en Young Thug (naar 8) en River van Eminem en Ed Sheeran (naar 9) en Wolves van Selena Gomez en Marshmello omlaag (naar 10).

Tot slot duiken ook Havana van Camila Cabello en Young Thug (naar 8) en River van Eminem en Ed Sheeran (naar 9) en Wolves van Selena Gomez en Marshmello omlaag (naar 10).