Top 40: Bijzondere prestatie Ed Sheeran

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Top 40: Bijzondere prestatie Ed Sheeran

Ed Sheeran kan met Perfect deze vrijdag voor de achtste week op nummer 1 staan. Daarmee komt de Brit dan op een totaal van 28 weken op de eerste plaats.

De druk staat er bij Sheeran in ieder geval vol op want Ronnie Flex en Maan staan met Blijf Bij Mij al twee weken te trappelen op de tweede plaats in de hoop hun machtsgreep op die leiderspositie te kunnen inzetten. Het meest venijnige stuk verdediging komt van de Brit zelf die deze week met River ook de top 3 weet te bereiken. Drukt zijn samenwerking met Eminem deze week al Blijf Bij Mij naar beneden of is de Nederlandse track sterk genoeg om nu al de leiding te pakken?

Feit is dat Ed Sheeran deze week met twee hits in de top 3 zal staan. Daarmee wordt hij de 14e artiest in de Top 40-historie die dat weet te presteren. Justin Bieber, Pharrell Williams, Adele en Lady Gaga leverden dezelfde prestatie in de afgelopen tien jaar.

Grote verschuivingen zien we deze week niet in de lijst. De hoogste binnenkomer van afgelopen week, Him & I (van G-Eazy en Halsey) weet de grootste winst te boeken. In omgekeerde richting is Dirty $exy Money (van David Guetta, Afrojack, Charli XCX en French Montana) de grootste verliezer in de lijst. Bruno Mars tikt deze week zijn twintigste Top 40-hit binnen. Finesse, in de versie met Cardi B die oorspronkelijk niet op het 24K Magic-album stond, is de hoogste nieuwe in de lijst.

Vrijdagmiddag hoor je vanaf 14.00 uur op Radio 538 alles over de nieuwste Top 40 met Jeroen Nieuwenhuize. Wil je vrijdag al eerder een blik op de lijst werpen dan registreer je je hier.