Top 40: Armin van Buuren stijgt top 10 binnen

- Hitlijsten

 Hansie Josylvio Esko Demi Lovato Clean Bandit Cardi B 5 Seconds Of Summer Armin Van Buuren Khalid Martin Garrix Dua Lipa Calvin Harris
Top 40: Armin van Buuren stijgt top 10 binnen

One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa staat voor de elfde week op nummer 1 in de Top 40. Maar doordat de complete top 5 blijft staan, is dat niet de grootste blikvanger in de top 10. Dat is Therapy van Armin van Buuren en James Newman. De track knalt van 19 naar 10.

De laatste keer dat de top 5 onveranderd bleef in de Top 40, is precies een half jaar geleden: op 13 januari 2018. Calvin Harris komt deze week in een rijtje van 10 mannen die de Top 40 het langst wisten aan te voeren. Die lijst wordt aangevoerd door Marco Borsato die inmiddels 69 weken op nummer 1 stond. Vóór One Kiss stond de Britse dj ook al zes weken op nummer 1 met Summer (2 weken), Blame (2 weken) en How Deep Is Your Love (2 weken), waardoor zijn totaal nu op 17 komt en dat is een evenaring van het aantal weken van Pharrell Williams. 

Tiende top 10-hit voor Tiësto
Onder de top 5 gebeurt er genoeg. Ocean van Martin Garrix en Khalid blijft de stijgende lijn van de laatste weken volgen en gaat van 7 naar 6. Het is voor Garrix zijn vierde hit in de top 6. Ook Ed Sheeran blijft omhoog gaan. Happier steeg vorige week nog naar 10 en neemt deze week de zevende stek in. Er is geen andere dj die zo vaak in de top 10 wist te komen, als Tiësto. Sterker… hij treedt deze week toe tot een rijtje van 22 Nederlandse acts die tien Top 40-hits op hun naam hebben weten te schrijven. Deze week evenaart Tiësto de aantallen van Ali B, Ch!pz, Earth & Fire, René Froger, Gerard Joling en Guus Meeuwis. De Golden Earring blijft nog wel even recordhouder – de Haagse band wist totaal 27 hits in de top 10 te krijgen. Jackie Chan vliegt van 12 naar 8.

Armin nadert Afrojack
Grootste verliezer in de top 10 is Back To You van Selena Gomez. De track klapt omlaag en gaat van 6 naar 9. Heel anders is dat bij Therapy van Armin van Buuren en James Newman. Die track begint nu echt op stoom te komen. Therapy gaat van 19 naar 10. Inmiddels is Tiësto weer de meest succesvolle dj in de Top 40 nadat hij twee weken geleden Afrojack passeerde. En die krijgt de volgende concurrent ook nu Armin van Buuren nadert. Die heeft het verschil deze week weten te verkleinen tot 19 punten en daarmee is het nu al zeker dat ook hij komende week Afrojack zal passeren. 

Bijzonder aan de lijst van deze week, is dat er drie Nederlandse dj’s in de top 10 staan met Tiësto, Martin Garrix en Armin van Buuren. Ondertussen staan ook Calvin Harris en David Guetta nog bij de beste 10. De laatste keer dat we zo’n overmacht van dj’s hadden, was op 16 september 2017 toen er ook vijf dj-tracks in de top 10 stonden.  Jonas Blue (Mama), Armin van Buuren (Sunny Days), Axwell & Ingrosso (More Than You Know), The Boy Next Door en Fresh Coast (La Collegiala) en Calvin Harris (Feels) leverden toen de hits.

Dua Lipa maakt jaar vol
Zowel met One Kiss, als IDGAF staat Dua Lipa al een tijdje in de Top 40. Haar hitserie begon op 15 juli van het vorige jaar en sindsdien is ze niet meer weggeweest uit de lijst. Daarmee evenaart ze deze week het record van een Britse zangeres: Adele wist het tussen 11 december 2010 en 3 december 2011 ook 52 weken aaneengesloten vol te houden in de lijst. Dua zal er de komende weken nog wel wat weekjes bij gaan tikken. De vrouw die het langst in de lijst wist te verblijven is Rihanna die totaal 91 weken aaneengesloten in de Top 40 verbleef.

5 Seconds Of Summer en Clean Bandit gaan hard
Youngblood van 5 Seconds Of Summer en Solo van Clean Bandit en Demi Lovato gaan deze week beide als een speer. Helaas pakken deze tracks door de snelle stijging van Therapy van Armin van Buuren en James Newman (+9) niet de snelste stijger. Solo komt met 7 plekken winst op 13 terecht en Youngblood staat op 14 door vier plaatsen omhoog te gaan. I Like it van Cardi B komt buiten de top 20 op 21, door zes plekken winst te boeken.

Hey Meisje is de snelste zakker
Hoewel Hey Meisje van Esko, Josylvio en Hansie best zomers klinkt, het nummer alweer op weg naar de uitgang. Het nummer maakt een vrije val van 14 plekken en staat daardoor op 36.  


Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!