Top 4 zit muurvast

- Hitlijsten

 Dua Lipa Calvin Harris Daddy Yankee Ariana Grande
Top 4 onveranderd

In de nieuwe Media Markt Top 40 moeten we het deze week opnieuw stellen met de bovenste vier die nu voor de vierde achtereenvolgende week in dezelfde slagorde staan.

De laatste keer dat de top 4 zo lang onveranderd bleef was tussen 25 juni en 23 juli 2016 toen Can’t Stop The Feeling (van Justin Timberlake), One Dance (van Drake, Wizkid & Kyla), This Girl (van Kungs en Cookin’ On 3 Burners) en This Is What You Came For (van Calvin Harris en Rihanna) in die volgorde de top 4 vormden.

One Kiss naar 12 weken op 1
One Kiss tikt deze week de 12e week op nummer 1 binnen. Dat betekent ook meteen dat er nu nog maar drie hits zijn overgebleven die langer op de eerste plek wisten te verblijven: Shape Of You (van Ed Sheeran), Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee) en Balada (van Gusttavo Lima). Komende week kunnen Dua Lipa en Calvin Harris de prestatie van Balada al evenaren.
Deze week staat Calvin Harris voor de 122e week in het bovenste kwart van de Top 40. Daarmee is hij de vijfde Britse act die dat weet te presteren en ook evenaart hij de 122 weken die Queen wisten neer te zetten. The Beatles (200 weken) en The Rolling Stones (198 weken) zijn voorlopig niet te bereiken maar een plekje in de top 3 van Britse acts die de meeste weken in de top 10 stonden moet lukken… The Bee Gees stonden daar totaal 126 weken en bezetten nu nog de derde plek.

50e hit voor Michael Jackson
Don’t Matter To Me is voor Michael Jackson zijn 50e Top 40-hit. Daarmee is hij de derde artiest die de mijlpaal van 50 weet te bereiken na Madonna en BZN, die eerder hun totaal op 55 wisten te brengen.
Het is voor de King Of Pop zijn vijfde postume Top 40-hit. Elvis Presley (11), André Hazes (7), Bob Marley (7), 2Pac (6), John Lennon (6), Otis Redding (6) en The Notorious B.I.G. (6) stonden na hun dood vaker in de Top 40.

Armin van Buuren passeert Afrojack
Vorige maand werd Tiësto weer de meest succesvolle Nederlandse dj in de Top 40 toen hij Afrojack passeerde. Deze week weet ook Armin van Buuren dat te presteren waardoor we opnieuw een nieuwe rangschikking hebben in de lijst. Na This Is What It Feels Like (2013) en Sunny Days (2017) scoort Armin deze week zijn derde top 5-hit.

Martin Garrix bij beste 100 ooit
Met Ocean scoort Martin Garrix deze week 34 punten en daarmee passeert hij deze week Earth & Fire, Demis Roussos, Snap!, de Vengaboys en de Dolly Dots waarmee hij nu een plek heeft gekregen bij de 100 meest succesvolle acts die ooit in de Top 40 hebben gestaan.

Taart voor Maroon 5
Er kan een taart naar de andere kant van de grote plas… Maroon 5 is vanaf deze week de meest succesvolle Amerikaanse groep die ooit in de Top 40 heeft gestaan. De mannen passeren dankzij Girls Like You het puntenaantal dat The Black Eyed Peas in 2011 wisten neer te zetten. Maroon 5, dat in juni van 2004 voor het eerst in de Top 40 kwam, heeft de 5872 punten van The Black Eyed Peas nu overtroffen en is met 5880 punten de meest succesvolle Amerikaanse groep. Overall hebben ze nog wel een weg te gaan om ook de meest succesvolle groep van de wereld te worden. Dat blijven The Rolling Stones nog wel even die met 11093 punten ruim twee keer zo succesvol waren.