Tipparade: Savages is hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Sunnery James & Ryan Marciano Lost Frequencies James Blunt Bruno Martini Travie McCoy
Tipparade: Savages is hoogste binnenkomer

Veel duo’s bij de binnenkomers in de Tipparade van deze week. Opvallend genoeg zijn die duo’s ook nog eens afkomstig uit Nederland.

De helft van de binnenkomers van deze week is een vast duo en werkt op vaste basis zo. Daarnaast zien we ook nog een incidenteel duo in de lijst verschijnen en die mag er, qua namen, zeker ook zijn. We zetten de nieuwe kanshebbers op een plek in de Top 40 voor je op een rij:

25 (--) SAVAGES- sunnery james & ryan marciano, bruno martini & mayra
in 2013 maakten Sunnery James en Ryan Marciano hun debuut in de Tipparade met het thema van Energy, Firefaces. Begin vorig jaar kwam er een vervolg met The One That Got Away waarmee het duo toen de Dance Smash wist te scoren. Dat deden ze afgelopen week opnieuw met een bijzondere – de 1250e. De twee maakten Savages samen met Bruno Martini en Mayra en deze week zijn ze de hoogste nieuwe in de Tipparade.

 

26 (--) AFTER MIDNIGHT- lny tnz ft laurell & mann
Een volgend duo dat de Media Markt Top 40, net als Sunnery James en Ryan Marciano, nog niet heeft weten te halen is Lny Tnz. Mitchell en Jan kwamen eind 2016 voor het eerst in de Tiparade met Burn It Down. Die track, maar ook de opvolgers Set You Free en We Go Up, kregen het stempel Dance Smash. Voor After Midnight gingen ze in de Verenigde Staten en Canada op zoek naar de onderdelen van de track en die vonden ze via rapper Mann en zangeres Laurell.

 

27 (--) DRUNK AGAIN- hello august feat. travie mccoy
Als we dan toch met duo’s bezig zijn in de Tipparade dan passen Rachel en Laura als derde Nederlandse duo prima. Eerder dit jaar brachten ze de single Wrong Chick uit en Drunk Again is de opvolger. Op de track is ook Travie McCoy en die ken je misschien nog van één van zijn Top 40-hits waarbij Billionaire (in 2010) zijn grootste succes werd.

 

28 (--) AS FUN- naaz
Afgelopen jaar lukte het twee keer niet om de Top 40 te bereiken; zowel Words als Up To Something bleven steken in de Tipparade en dat lot kwam er dit jaar ook voor Loving Love. Inmiddels is er met As Fun een opvolger en hebben we ook direct de helft van het Bits Of Naaz-album met je doorgenomen dat vanaf 20 april overal te vinden is.

 

29 (--) LIVE IN THE MOMENT- portugal. the man
Met slechts één hit in de Top 40, Feel It Still kwam tot nummer 9, zou je niet zeggen dat Portugal The Man inmiddels 8 studio-abums heeft afgeleverd. Toch is Woodstock, hun album van vorig jaar zomer, dat. De rockband uit Alaska is al sinds 2004 bezig en beleefde vorig jaar de wereldwijde doorbraak. Van dat album is Noise Pollution (2016) als single aan onze aandacht voorbij gegaan maar na Feel It Still is Live For The Moment nu de derde single van dat album.

 

30 (--) MELODY- lost frequencies ft. james blunt
In 2017 moest James Blunt het niet hebben van zijn eigen album, The Afterlove. Toch wist de 44-jarige Brit via een samenwerking met de Duitse dj en producer Robin Schulz een dikke hit te scoren. Succesformule moet hij hebben gedacht en de samenwerking met Lost Frequencies zal hem dan ook perfect passen. Felix De Laet, die we in de Top 40 kennen als Lost Frequencies, scoorde in 2015 met Are You With Me en Reality twee dikke top 10-hits. Crazy, zijn hit van eerder dit jaar met Zonderling, kwam dicht in de buurt maar strandde uiteindelijk op nummer 12.