Tipparade: Non Stop hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Anouk Ronnie Flex David Guetta Sia Haevn Snow Patrol San Holo
Ronnie Flex

De rij van zes binnenkomers in de Tipparade wordt aangevoerd door Ronnie Flex met Non Stop.

Nori verscheen afgelopen vrijdag en direct na de release schoten de streams van het album door het plafond. Van de nieuwe tracks is Non Stop al meteen de meest populaire en daarmee de hoogste binnenkomer in de Tipparade. Alle nieuwe tracks zetten we natuurlijk op een rij.

23 (--) NON STOP- ronnie flex
Maar zelden zien we de naam van Ronnie Flex solo in de hitlijsten. De 25-jarige Ronnie wist overigens wel drie hits te pakken zonder ‘hulp’ met Zusje (2014), Wij Zijn Altijd (2016) en Plek Als Dit (2016). Op al zijn 13 andere hits wordt hij bijgestaan of doet ‘ie een moppie mee bij iemand anders. En met succes want Blijf Bij Mij, zijn samenwerking met Maan, is inmiddels zijn grootste succes in de Top 40 geworden. Op Non Stop doet Flex het weer alleen en de meest gestreamde track van zijn nieuwe album Nori is deze week de hoogste binnenkomer in de Tipparade.

 

25 (--) FLAMES- david guetta & sia
Tussen David Guetta en Sia is een bijzondere chemie. Dat leverde al hits als Titanium (#2 in 2011), She Wolf (Falling To Pieces) (#11 in 2012) en Bang My Head (#26 in 2016) op. Toch is Sia niet de act met wie hij het meest vaak heeft samengewerkt, want Chris Willis was inmiddels op 4 Top 40-hits van de Fransman te horen. En die is dit jaar lekker bezig. Inmiddels heeft hij de meeste hits van het jaar op zijn naam staan met 3 noteringen en Flames, de Dance Smash van deze week, kan wel eens heel snel zijn volgende worden. Dat is dan meteen ook de 42e Top 40-hit van Guetta.


27 (--) LENTE- anouk

Als je naar een Top 40-hit met ‘Lente’ in de titel vraagt dan komt altijd de ‘Tandarts-assistente’ van Peter De Koning als antwoord. Toch kan dat wel eens veranderen want Anouk wist beslist op te vallen met de première van haar nieuwe single. Dat deed ze namelijk op de eerste dag van de lente tijdens het weerbericht na het RTL Nieuws. Dat maakte de weersvoorspelling meteen heel bijzonder. Via Lente staat Anouk nu dubbel in de Tipparade want haar samenwerking met Kempi, No Love, staat inmiddels voor de derde week in de lijst van kanshebbers op een Top 40-hit en is deze week bij de bovenste tien aangekomen.

 

28 (--) RIGHT HERE RIGHT NOW- san holo ft. taska black
In 2015 wist de Antwerpse producer Taska Black de indruk te wekken bij bitbird, het platenlabel van San Holo, via de track Right Now. Sinds dat moment verschijnen alle tracks van de Belg bij dat label. San Holo wist afgelopen jaar met I Still See Your Face zijn Top 40-debuut te maken. Zijn nieuwste track is een samenwerking met Black op Right Here Right Now.

 

29 (--) DON’T GIVE IN- snow patrol
Het vorige album ligt inmiddels al even op de plank want het verscheen in november van 2011: Fallen Empires. Met Called Out In The Dark wist de groep voor de tweede keer een top 10-hit te scoren. In The End, dat later als single van het album kwam, werd meteen ook het laatste Top 40-succes van de Britten. In mei moet dan het zevende studioalbum van Snow Patrol verschijnen, Wildness. De eerste track van dat album is vorige week verschenen met Don’t Give In. 

 

30 (--) BACK IN THE WATER- haven
In 2015 debuteerde Heavn met Finding Out More in de Top 40. Daarna bleven Bright Lights (2016) en Fortitude (2018) hangen in de Tipparade. Het debuutalbum van de groep, Eyes Closed, stond op de rol voor februari maar vanwege plannen in het buitenland is de release naar voren geschoven naar 25 mei, vooral ook omdat Fortitude ook buiten onze landsgrenzen succesvol werd. Met Back In The Water krijgen we de volgende track van het album geserveerd.

 

(Foto: BSR Agency)