Tipparade: No Love hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Kempi Anouk Naaz Jett Rebel Jonna Fraser Diztortion Years & Years Mr. Probz
Tipparade: No Love hoogste nieuwe

Een opvallend hoog aandeel voor Nederlandse tracks onder de binnenkomers van de Tipparade.

Years & Years vormen met hun Sanctify de ‘vreemde eend in de bijt’ in de lijst van deze week als enige track die niet uit Nederland afkomstig is. Zoals je van ons gewend bent zetten we de nieuwe hits van deze week voor je op een rij.

24 (--) NO LOVE- kempi & anouk
Toen Kempi het nummer No Love voor het eerst hoorde was hij diep geraakt. Anouk deelde het nummer met de rapper en het gevoel dat de zangeres wilde overbrengen kwam keihard binnen, ook omdat het voor Kempi een spiegel was voor wat hij zijn ex had aangedaan na bedreigingen waar hij voor werd veroordeeld. De twee besloten het nummer een tijdje voor zichzelf te hebben en sinds vorige week mag ook de rest het gevoel van No Love ervaren. Voor Kempi komt er, met het duet, een droom uit: “Zij is een geniale artiest, echt next level”, zo zei hij op de site Nandoleaks.com.
Voor Anouk kan No Love haar tweede Nederlandstalige hit worden na Dominique dat in 2015 op nummer 16 wist te komen.


26 (--) SPACE FOR TWO- mr probz
Roerige tijden voor Mr. Probz. De zanger wordt lastig gevallen door een hardnekkige fan die van geen ophouden weet. De vrouw stalkt hem niet alleen maar achtervolgt hem ook op feesten en is in de buurt van zijn huis te vinden. Probz heeft deze maand de rechter gevraagd haar een gebieds- en contactverbod op te leggen. Over ruimte gesproken; dat is dan wel weer de titel van de nieuwe single van Mr. Probz. Na drie jaren met top 10-hits viel 2016 met het bescheiden Top 40-succes voor Fine Ass Mess een beetje uit te toon. Afgelopen jaar leverde Probz Till You’re Loved en Gone (met Anderson.Paak) af die allebei in de Tipparade bleven steken. Daar zien we deze week een volgende kanshebber verschijnen met Space For Two.

 

27 (--) SANCTIFY- years & years
Years & Years heeft inmiddels drie Top 40-hits afgeleverd met Sunlight, King en Desire. Van hun debuutalbum Communion wisten de laatste twee singles Worship en Meteorite alleen een plek in de Tipparade te krijgen. Inmiddels hebben we het anderhalf jaar zonder nieuwe tracks van het Britse trio moeten stellen. Met de release van hun nieuwste single Sanctify heeft het er alle schijn van dat Olly Alexander en zijn mannen dit jaar een tweede album gaan uitbrengen. “Het is het eerste deel van een grote puzzel en ik hoop dat mensen er flink wat verwarring door krijgen maar ze ook kan opwinden op een mysterieuze en sensuele manier”, zo vertelt hij naar aanleiding van de clip bij het nummer. In de clip zitten flink wat verscholen boodschappen en omdat ze zo vaag zijn kan iedereen er zijn eigen idee bij krijgen.

 

28 (--) ZWARTE HOODIE- jonna fraser & distortion
Afgelopen jaar bracht Jonna Fraser met Jonathan en Blessed II twee albums uit. Inmiddels is duidelijk dat hij die albums achter zich heeft gelaten want afgelopen vrijdag verscheen Zwarte Hoodie als nieuwe track van de rapper. Voor dat nummer schakelde hij de hulp in van Diztortion. En die scoort daardoor nu zijn tweede notering in de Tipparade want zijn naam komen we ook tegen als één van de schrijvers van Mad Love (van Sean Paul, David Guetta en Becky G) dat deze week bij Radio 538 de Dance Smash is.

 

29 (--) LOVING LOVE- naaz
Naaz werd vorige maand onderscheiden met een Edison als beste nieuwkomer en kreeg voor haar videoclip bij Words ook nog een Edison. Daar liep ze wel even van naast haar schoenen: “Ik heb samen met Ronnie Flex de meeste Edisons gewonnen Met hem word ik nu in één adem genoemd”, zo vertelde ze in een interview met AD.nl. Volgende maand moet haar eerste ep verschijnen en ondertussen is ze al druk met de voorbereidingen voor het festivalseizoen. Vorig jaar zagen we Naaz al twee keer in de Tipparade met Words en Up To Something en deze week kunnen we Loving Love als volgende track noteren.

 

30 (--) AMY- jett rebel
Afgelopen vrijdag verscheen de nieuwe single van Jett Rebel, Amy. De datum stond al met een dikke edding in zijn agenda geschreven want naast een vette track kon hij ook zijn eerste videoclip wereldkundig maken: “Eindelijk. Zo veel werk! Misschien ook wel meteen mijn laatste”, zo voegde hij er meteen aan toe. In de nieuwe video zien we Rebel fietsen door New York en Los Angeles in gezelschap van een opgeblazen vriendin. Maar zelfs zonder die video is het een smakelijke track… én het debuut van Jett Rebel in de Tipparade.