Tipparade: Imagine Dragons op 1

- Hitlijsten

 Imagine Dragons
Tipparade: Imagine Dragons op 1

De Alarmschijf van deze week is voor Imagine Dragons met Whatever It Takes. De track komt deze week binnen op 1 in de Tipparade.

 In 2013 scoorde Imagine Dragons met On Top Of The World voor het eerst een hit in de Media Markt Top 40. De single van de Amerikaanse band wist direct de top 10 te bereiken. Dat gebeurde pas in 2017 voor een tweede keer met Thunder die piekte op nummer 8. En terwijl Thunder afgelopen week nog bij die tien grootste hits van ons land stond dient zich de volgende track van Imagine Dragons al aan: Whatever It Takes. De single leverde de band deze week voor de vijfde keer een Alarmschijf op en deze donderdag staat het nummer bovenaan de Tipparade.

De binnenkomers van deze week worden gedomineerd door mannen want bij de zeven nieuwe nummers in de Tipparade zien we slechts één Australische zangeres staan bij de totaal 14 acts die er een notering bij krijgen. Van die 14 zijn er 9 afkomstig uit Nederland.

DJ Tiësto weet met Carry You Home, de track die hij samen met Stargate en Aloe Blacc maakte, de grootste winst te boeken. Minder goed vergaat het in dat opzicht Khalid (Young Dumb And Broke), Rondé (City Lights) en Anne-Marie (Heavy). Summer Air (van Italobrothers) is met 9 weken de langst genoteerde track in de Tipparade.

De volledige Tipparade zie je donderdagavond online. Wil je de lijst donderdag al eerder bekijken? Registreer je dan hier