Tipparade: Hollands rondje binnenkomers

- Hitlijsten

 Anouk Kempi
Tipparade: Hollands rondje binnenkomers

Deze week telt de Tipparade zes nieuwe tracks en slechts één buitenlandse act verstoort de Nederlandse overmacht.

Waar afgelopen week de helft van de binnenkomers van eigen bodem was zien we deze week de overtreffende trap met vijf van de zes nieuwe nummers in de Tipparade met het spreekwoordelijke ‘klompje’.

De hoogste nieuwe in de Tipparade is No Love van Kempi en Anouk. De twee vonden elkaar afgelopen jaar al voor een nummer en afgelopen week verscheen de track. Anouk debuteerde in 1997 in de Top 40. Sinds 2016 is ze de Nederlandse zangeres met de meeste Top 40-hits op haar naam nadat ze Corry Konings passeerde met haar 35e Top 40-hit. In die rij hits is er slechts één die in de Nederlandse taal werd afgeleverd via Dominique (2015). Anouk scoorde in haar Top 40-loopbaan drie keer een succes via een samenwerking: met Junkie XL (2004), met Postman (2006) en met Douwe Bob (2015). Een andere samenwerking, die met Nicky Romero, bleef in 2014 steken in de Tipparade. Haar nieuwste samenwerking is er een met Kempi en die zagen we vorig jaar al in de Tipparade met Cocaina – Remix.

Na vier weken in de Tipparade heeft Nicotine (van Chef’Special) deze week de weg omhoog gevonden. Deze week is de track veelvuldig te horen op Radio 538 als de Alarmschijf en daardoor stijgt de single ook naar de eerste plaats van de Tipparade. Ook de tracks van Khalid en Normani, Lucas & Steve en Janieck en Waylon maken grote stappen door de Tipparade.

Deze week noteren we de ‘jongste’ Tipparade van 2018 en nemen we afscheid van flink wat langgenoteerde hits in de Tipparade. Ondertussen is Never Be The Same (van Camila Cabello) met haar 8 weken wel de langst genoteerde track in de lijst van mogelijke kanshebbers op een Top 40-notering.

De complete Tipparade staat donderdagavond op top40.nl. Wil je al eerder op donderdag een blik op de lijst werpen dan registreer je je hier.