Tipparade: Girls nieuw op 1

- Hitlijsten

 Rita Ora Cardi B Bebe Rexha Charli XCX
Tipparade: Girls nieuw op 1

Afgelopen vrijdagmiddag onthulde Jeroen Nieuwenhuize tijdens de uitzending van de Media Markt Top 40 de nieuwe Alarmschijf: Girls.

De track, die diezelfde vrijdag verscheen, deed direct flink wat stof opwaaien en inmiddels heeft Rita Ora zich openbaar verontschuldigd voor de inhoud van het nummer. Girls en de vijf andere binnenkomers in de Tipparade zetten we voor je op een rij.

1 (--) GIRLS- rita ora & cardi b & bebe rexha & cardi b
“Het spijt me dat mijn manier van uitdrukken mensen pijn heeft gedaan”, zo deelde Rita Ora deze week op Twitter. De zangeres realiseert zich dat ze met haar openheid wellicht andere mensen tegen het zere been aan heeft geschopt. Ora wil juist met het nummer zorgen voor een gevoel van trots. Het viertal is gezamenlijk al verantwoordelijk voor 18 Top 40-hits. Rita Ora levert daar, met een totaal van 7, de grootste bijdrage in. Deze week verlaat haar vorige hit, For You (met Liam Payne) wel de Top 40.

 

20 (--) YOUTH- shawn mendes feat. khalid
Eind volgende week verschijnt het derde studioalbum van Shawn Mendes, dat de subtitel The Album heeft meegekregen. In de collectie van 14 nummers zitten al wat bekende tracks want inmiddels werden Lost In Japan, zijn Top 40-hit In My Blood en Youth al uitgebracht. Op die laatste is ook Khalid te horen.

 

27 (--) BACK 2 YOU ’18- selena gomez
Selena Gomez ziet Back To You als een bijzondere en speciale track. “Het moest een prachtige boodschap zijn, gebracht op een echt gecompliceerde manier maar dan wel leuk”, zo zei ze over het nummer dat ze schreef voor het tweede seizoen van 13 Reasons Why. Die soundtrack met daarop 20 nummers verschijnt komende vrijdag. Back To You is de openingstrack van het album.

 

28 (--) QUARTER PAST MIDNIGHT- bastille
Een releasedatum voor het derde studioalbum van Bastille is er nog niet. Maar frontman Dan Smith liet al wel doorschemeren dat het er aan zit te komen. De groep is momenteel bezig met het afmixen van de nieuwe collectie nummers. Vooruitlopend op dat album is Quarter Past Midnight afgelopen week verschenen. En het complete album…? “Ik denk dat mensen het spoedig zullen horen”, zo liet Dan weten.

 

29 (--) CLOUDS ACROSS THE SUN- og3ne
Vorig jaar vertegenwoordigde Og3ne ons land tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat resulteerde een week later in hun tweede Top 40-hit met Lights And Shadows. Later verscheen ook But I Do nog maar dat nummer bleef eind vorig jaar steken in de Tipparade. Met hun nieuwste track doen ze een poging met een zomers voelend nummer: Clouds Across The Sun.


30 (--) IF YOU’RE OVER ME- years & years
Op 6 juli staat het tweede album van Years & Years gepland; Palo Santo. Vooruitlopend op die release kregen we eerder Sanctify al voorgeschoteld en dat nummer heeft ook een plek weten te bemachtigen op de nieuwste 13 Reasons Why-soundtrack. Het nieuwe album wordt, volgens zanger Olly Alexander, een stuk persoonlijker. Afgelopen week kregen we een nieuwe track van de groep te horen met If You’re Over Me.