Tipparade: Fais binnen op 1

- Hitlijsten

 David Guetta Imagine Dragons Gucci Mane Martin Garrix Brooks Partynextdoor Calvin Harris Felix Jaehn Fais
Tipparade: Fais nieuw op 1

De Tipparade van deze week telt zeven binnenkomers met Know You Better van Fais als hoogste nieuwe op nummer 1.

Zoals je gewend bent op donderdag zetten we de nieuwe Tipparade-noteringen voor je op een rij:

1 (--) KNOW YOU BETTER- fais
Afgelopen vrijdag verscheen de nieuwe single van Fais, Know You Better. De track is een smaakmaker en tot die conclusie kwam ook Radio 538 die de track meteen bekroonde tot Alarmschijf – de tweede voor de Nederlander. Deze week slingert de track meteen naar de eerste plaats van de Tipparade.

 

17 (--) PSYCHO- post malone feat. ty dolla $ign
Met Rockstar wist Post Malone afgelopen jaar door de Amerikaanse landsgrenzen heen te breken. Die single verscheen als voorloper van zijn tweede album Beerbongs & Bentleys dat dit jaar moet verschijnen. Met I Fall Apart, dat later verscheen, greep Post Malone nog wel even terug naar zijn debuutalbum Stoney. Ook is inmiddels duidelijk dat Candy Paint én Psycho op zijn nieuwe album gaan komen. Die laatste is meteen zijn nieuwe single waarop hij samenwerkt met Ty Dolla $ign.

 

23 (--) NEXT TO ME- imagine dragons
Het is de vierde single van het Evolve-album van Imagine Dragons. Dat album werd op 21 februari opnieuw uitgebracht met 12 in plaats van 11 tracks… inclusief Next To Me dus. Dan Reynolds liet weten dat het de eerste lovesong is die de groep maakte: “Ik schrijf normaal niet van dat soort liedjes.” Met Whatever It Takes scoort de Amerikaanse band momenteel hun achtste Top 40-hit. Daarbij wisten alleen On Top Of The World (nummer 10) en Thunder (nummer 8) de top 10 te bereiken.

 

27 (--) LIKE I DO- david guetta & martin garrix & brooks
Dikke kans dat dit de 40e Top 40-hit voor David Guetta gaat worden. De Fransman werkte eind vorig jaar mee aan So Far Away (van Martin Garrix) en ongetwijfeld is dit dan de tegenprestatie… Garrix op een Guetta-track. De versterking voor deze hit nam Martin Garrix mee met de 22-jarige Brooks en die kwamen we eerder al tegen op On Our Own (van Showtek) en Byte (eveneens een track van Martin Garrix). Deze week is Like I Do bij Radio 538 de Dance Smash.

 

28 (--) NUH READY NUH READY- calvin harris ft. partynextdoor
Voor het album Funk Wav Bounces Vol. 1 maakte Calvin Harris met PartyNextDoor de track Cash Out. Achteraf voelde de Britse dj en producer dat hij met die samenwerking niet het maximale van PartyNextDoor had laten horen en daar had hij goed de balen van. “Ik dek dat hij één van de beste van de wereld is”, zo zei hij recent in een interview met Beats1. Is Nuh Ready Nuh Ready dan een goedmakertje? Wellicht want Calvin beloofde eerder dit jaar dat hij ook gewoon weer met floorfillers voor in de club wil gaan komen.

 

29 (--) COOL- felix jaehn feat. marc e. bassy & gucci mane
Deze maand verscheen I, het eerste album van de Duitse dj en producer Felix Jaehn. En daarmee pakt hij meteen flink uit want in totaal zijn er 25 nummers terug te vinden. Zelf noemt hij het zijn persoonlijke reis als jonge producer. En die was tot nu toe al veelomvattend met onder meer de remix van Cheerleader (van OMI), samenwerkingen met Alma en Lost Frequencies die in de Tipparade kwamen én een nummer 1-hit met Ain’t Nobody (Loves Me Better). Zijn nieuwste single is een track met Marc E. Bassy en Gucci Mane – Cool.

 

 

30 (--) IK WIL DAT JE DANST- big2 (ft. glen faria)
The Opposites staan even op een laag pitje en Big2 zou er vijf jaar aan gewerkt hebben… eind komende maand mogen we deelgenoot worden van het eindresultaat; de 15 nummers op het eerste soloalbum van Big2. 30 maart is de releasedatum en Van Staal de titel. Op het album zullen samenwerkingen staan met onder meer Jonna Fraser, Lijpe, Sjaak en Glen Faria. De track die hij met Faria maakte, Ik Wil Dat Je Danst, is de eerste single van Twan van Steenhoven (zoals Big2 in het dagelijks leven heet).