Tipparade: Cardi B twee keer nieuw

- Hitlijsten

 Guus Meeuwis Cardi B Liam Payne J Balvin Gers Pardoel Maroon 5 Jebroer
Cardi B

De nieuwste Tipparade telt deze week zeven binnenkomers en Cardi B is op twee van die nieuwe hits te horen.

In de nieuwe Tipparade pakken Lucas & Steve en Brandy met hun I Could Be Wrong de grootste winst. De ex-Dance Smash klimt 14 plaatsen naar nummer 11. Ondertussen is We Can Do Better van Matt Simons de langst genoteerde track in de lijst.

21 (--) I LIKE IT- cardi b
In de Verenigde Staten brak Cardi B door met Bodak Yellow – Money Moves dat direct naar de eerste plek schoot. In ons land kwam de inmiddels 25-jarige rapper met Finesse voor het eerst in de Top 40. Ondertussen staat ze met Girls voor de tweede keer in de Top 40 en is ook haar debuutalbum Invasion Of Privacy verschenen. Op haar nieuwste single krijgt ze de hulp van Bad Bunny en J. Balvin en die brengen een extra zomers tintje op I Like It.

24 (--) GIRLS LIKE YOU- maroon 5 feat. cardi b
In november verscheen het zesde studioalbum van Maroon 5, Red Pill Blues. Op What Lovers Do bracht Sza een vrouwelijke ‘touch’ en dat leverde de band rond Adam Levine inmiddels hun negende top 10-hit op. Eerdere vrouwen op Maroon 5-hits waren trouwens Rihanna (If I Never See Your Face Again) en Christina Aguilera (Moves Like Jagger). De nieuwste single van Maroon 5 staat overigens niet op hun album in de versie waarmee ze in de Tipparade staan want op die uitvoering is ook Cardi B te horen.

26 (--) PULL UP- dyna & frenna & ronnie flex
Op 30 juni is het Arena Park opnieuw het toneel voor het Oh My! Music Festival en de lineup van dit jaar mag er zijn met onder meer Wiz Khalifa, Big Sean, French Montana, Young Thug, T-Pain, Stefflon Don en Mya. Van eigen bodem verschijnen Boef, SBMG, Jonna Fraser, Dopebwoy, I Am Aisha, Kevin, Jairzinho en Dyna op de planken. Die laatste maakte met Frenna en Ronnie Flex het officiële anthem voor het festival; Pull Up. Flex en Frenna werkten inmiddels al samen op de Top 40-hit Energie dat afgelopen voorjaar drie weken op nummer 2 stond.

27 (--) YOU LET ME WALK ALONE- michael schulte
Michael Schulte deed in 2011 mee aan The Voice Of Germany waar hei als derde eindigde. Dat hij de smaak van liedjeswedstrijden te pakken heeft blijkt dit jaar als hij mee doet aan het Eurovisiesongfestival. Toch werd het niet opnieuw een derde plaats ondanks de maximale (12-)puntenscore van de Nederlandse vakjury en het Nederlandse publiek. Uiteindelijk eindigde You Let Me Walk Alone op de vierde plaats. 

28 (--) MALU- jebroer feat. gers pardoel
Jebroer kennen we van de stevige Top 40-hits Kind Van De Duivel en Engeltje waarmee hij afgelopen jaar in de lijst stond. Met zijn nieuwste track laat de 31-jarige rapper zich van een andere kant horen. Malu is een gevoelig nummer over zijn schoonzusje die het syndroom van Down heeft. Op de track is ook Gers Pardoel te horen.

29 (--) JE MOET HET VOELEN- guus meeuwis
Guus Meeuwis stond in 2013 voor het laatst in de Top 40 met Het Kan Hier Zo Mooi Zijn, toen zijn 21e succes in de lijst. Sindsdien kwamen we Meeuwis geregeld tegen in de Tipparade en deze week doet hij dat met Je Moet Het Voelen, het nummer dat afkomstig is van zijn elfde studioalbum Geluk. Hoewel je in de ‘officiële video’ bij het nummer je best moet doen om het nummer te horen is de clip zeker wel de moeite van het bekijken waard.

30 (--) FAMILIAR- liam payne & j balvin
Hoewel je For You, het nummer dat hij met Rita Ora maakte voor de film Fifty Shades Freed, nog geregeld hoort op de Nederlandse radio is het voor de 24-jarige One Direction-zanger al even tijd voor een nieuwe single. Op Familiar is ook J. Balvin te horen, de Amerikaan die vorig jaar wereldwijd doorbrak met Mi Gente en dit jaar met X opnieuw een zomerhit te pakken heeft. Balvin is overigens ook op I Like It te horen, de hoogste nieuwe in de Tipparade.