Tipparade: Body is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Little Mix Cheat Codes Justin Timberlake Becky G Ronnie Flex
Loud Luxury - Body

De Alarmschijf van deze week, Don’t Matter To Me (van Drake en Michael Jackson) is na één week al doorgeschoten naar de Top 40.

Dat geldt niet voor een rits hits die bovenin de Tipparade blijven plakken. Verschillende van die nummers laten opnieuw prima cijfers zien binnen streaming maar lijken op de Nederlandse radio maar nauwelijks succes te oogsten. Bed, de track van Nicki Minaj en Ariana Grande, is met 10 plaatsen winst de snelste stijger in de lijst. Deze week kreeg die single ook een videoclip.

22 (--) BODY- loud luxury feat. brando
Andrew Fedyk en Joe Depace vormen samen Loud Luxury en zagen eind vorig jaar al hoe hun track Body het tot de top 50 van de Amerikaanse dancelijst wist te schoppen. Sinds dat moment is de track gaan groeien en heeft het ook de overstap naar de radio kunnen maken. Afgelopen week leverde Radio 538 daar een stuk erkenning voor door het nummer te bombarderen tot Dance Smash. Deze week zijn ze de hoogste van zes binnenkomers in de Tipparade.

25 (--) MELI MELI- ali b feat. ronnie flex
De vlinders fladderen door de tuin en menig kalverliefde ontstaat in de zomer. Meli Meli gaat dan ook over de liefde en in de clip bij de nieuwste track van Ali B zien we Ronnie Flex in het huwelijksbootje stappen. Mocht de melodie je bekend in je oren klinken: in 1992 stond de Algerijnse zanger Khaled in de Top 40 met Didi. Meli Meli heeft ook nog een primeurtje want op het nummer horen we Ronnie Flex voor het eerst in het Arabisch.

26 (--) DJADJA- aya nakamura
Aya Danioko werd geboren in Meli en emigreerde met haar familie naar Frankrijk waar ze een modestudie volgde. In Frankrijk scoorde ze met Super Herós in 2016 haar eerste hit als Aya Nakamura. Haar naam ontleent ze overigens aan het karakter uit de Amerikaanse serie Heroes. Djadja heeft het deze week tot de top 10 van de Franse singlelijst weten te schoppen en ook in ons land kan dit een zomerse verrassing worden.

28 (--) SIN PIJAMA- becky g + natti natasha
Becky G scoorde in 2014 voor het eerst een top 5-hit met Shower en deze week staat ze met Mad Love in de Media Markt Top 40. Dat ze een aardig woordje Spaans kan zingen bewijst ze via haar samenwerking met Natti Natasha. De inmiddels 31-jarige zangeres uit de Dominicaanse Republiek timmert al een jaar of zes serieus aan de weg met haar Latin-hit. Ook in Europa weet ze inmiddels succes te scoren. Zo stond daar Criminal, haar hit met Ozuna, al op nummer 1 en wist ze dat ook met Sin Pijama voor elkaar te krijgen. De clip bij het nummer, waarvoor Daddy Yankee de productie deed, werd in januari opgenomen in New York.

29 (--) SOULMATE- justin timberlake
Met Man Of The Woods leverde Justin Timberlake in februari zijn vijfde studioalbum af. Van dat album kwam alleen Say Something in de Top 40 terecht waar Filthy in de Tipparade bleef steken. Inmiddels lijkt de 37-jarige zanger dat album al weer naast zich neer te hebben gelegd met de release van Soulmate. De zomerse track, die toepasselijk ook begint met ‘summer starts now’ werd geproduceerd door Nineteen85 en dat is de man die eerder voor Drake werkte aan hits als One Dance en Hotline Bling.

30 (--) ONLY YOU- cheat codes & little mix
Dik twee jaar geleden maakte het Amerikaanse duo Cheat Codes met Sex, de track die ze met Kris Kross Amsterdam afleverden, hun debuut in de Top 40. Sindsdien kwamen we de heren ook tegen op samenwerkingen met Dante Klein, David Guetta en Robin Schulz en Demi Lovato. Voor hun nieuwste track werkten ze samen met Little Mix en die scoorden met Reggaetón Lento eind vorig jaar een nummer 2-hit die ook de boeken in wist te gaan als hun grootste succes.