The Chainsmokers evenaren record

- Hitlijsten

 LeAnn Rimes Lorde Sean Paul ((JAM)) Anne-Marie Clean Bandit The Chainsmokers
The Chainsmokers evenaren record

Drew Taggart en Alex Pall zijn niet te stoppen.

The Chainsmokers hadden al de langste top 5-hit in de geschiedenis van de Billboard Hot 100 en het is deze week alweer 32 weken geleden dat hun gigahit Closer de top 10 binnenkwam, maar ze staan er nog steeds. Daarmee evenaren ze het record dat in 1998 gezet werd door How Do I Live van LeAnn Rimes. Ook staan de twee supersterren alweer 45 weken onafgebroken in de top 10, wat ze op gelijke hoogte brengt met de vijfde langste top 10-reeks. Voor dat record moeten ze nog wel even, Katy Perry stond namelijk 69 weken onafgebroken in de top 10 in 2010 en 2011.

 

Verder zien we dat Rockabye van Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie dan eindelijk ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan de top 10 bereikt heeft. De nummer 1-hit moest even op gang komen in Amerika, maar dat lijkt eindelijk gelukt te zijn. De plaat komt op 9 de top 10 binnen en dat is al meteen een plekje hoger dan de hoogste positie van hun andere top 10-hit. Rather Be piekte namelijk op nummer 10.

 

De nummer 1 is ook in de VS nog altijd in handen van Ed Sheeran. Shape of you staat daar ondertussen 7 weken op 1. Rihanna bereikt de top 5 met haar laatste single Love On The Brain, het is de tweeëntwintigste keer dat ze de top 5 bereikt. Daarmee zijn er slechts vier artiesten die vaker de top 5 wisten te bereiken dan Rihanna.

 

Tot slot maakt Lorde een enorme sprong. Haar nieuwe track Green Light kwam vorige week de Hot 100 al binnen op nummer 100 en stijgt deze week naar plaats 19.