Streaming Top 40: Fan pakt de leiding

- Hitlijsten

 Ronnie Flex Famke Louise
Streaming Top 40: Fan pakt de leiding

Een overtuigende nummer 1 in streaming is Fan van Ronnie Flex en Famke Louise dat deze week van 16 naar 1 springt in de Streaming Top 40.

Vorige week was de tijd wat te kort voor de track om meteen de eerste plek in de lijst te pakken maar al vanaf het moment van de release weten Famke Louise en Ronnie Flex dagelijks de resultaten aan te voeren. Ronnie Flex is daarmee zeer overtuigend aanwezig in de hoogste regionen van de lijst want naast Fan staan ook One Time (met SFB) en Blijf Bij Mij (met Maan) bij de zes meest gestreamde hits van deze week.

Het is voor Ronnie Flex al de tweede nummer 1 van dit jaar. Eerder stond Blijf Bij Mij vijf weken op de eerste plek van de Streaming Top 40. Van de vijf nummer 1-hits uit de lijst van dit jaar is alleen God’s Plan (van Drake) een track die niet uit Nederland afkomstig is. Ook deze week is God’s Plan een beetje een vreemde eend in de bijt. De nummer 1 van vorige week is de enige buitenlandse track in de top 8.

De Streaming Top 40 telt deze week vier nieuwe hits en daarbij is Kevin met Tijdloos de hoogste nieuwe. Net wat hoger staat dan wel de hoogste binnenkomer met Pray For Me (van The Weeknd en Kendrick Lamar) die deze week terug weet te keren in de lijst.

De Alarmschijf van vorige week, Friends (van Marshmello en Anne Marie) wist afgelopen week al tien plaatsen te winnen. Deze week gaat de track nog wat sneller naar boven en is het ook nog eens de snelste stijger in de lijst. Een doodsmak in de lijst maakt Ed Sheeran deze week; Perfect klettert deze week liefst 25 plaatsen naar beneden en is daarmee overduidelijk de snelste zakker. Ook River, vorige week nog de nummer 15, verliest maar doet dat niet zo dramatisch als Perfect.

Josylvio, vorige week nog met zeven hits in de Streaming Top 40, ziet zijn overmacht deze week wat afbrokkelen. Zo zijn er twee van zijn hits van het album Hella Cash verdwenen en weet hij met de andere noteringen deze week geen winst te boeken. Wel staan er nog steeds twee Josylvio-tracks in de top 10.

De complete Streaming Top 40 staat donderdagochtend online. Wil je woensdagavond al een blik op de lijst werpen dan registreer je je hier.