Patsergedrag hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Sevn Alias Lil Kleine Boef Marco Borsato DJ SnakeLauv
Patsergedrag hoogst nieuw in de Top 40

Patsergedrag van Sevn Alias, Lil' Kleine en Boef is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Media Markt Top 40. Daarnaast zijn er nog twee tracks nieuw in de lijst.

24. PATSERGEDRAG – Sevn Alias, Lil Kleine & Boef
Al bijna een jaar geleden kondigde Sevn Alias aan dat hij een eigen platenlabel gaat beginnen. ‘1oak’ gaat het heten en die afkorting staat voor One Of A Kind. Het album dat de rapper uit Almere iets meer dan een week geleden uitbracht is dus het laatste voor het label Rotterdam Airlines. Picasso is de titel. Onder anderen Jonna Fraser, Jayh en Maan werkten mee. Daarnaast was er een flink aantal producers bij betrokken, onder wie Jack $hirak. Hij is verantwoordelijk voor de beats van Patsergedrag en daarop hoor je naast Sevn Alias ook Lil’ Kleine en Boef mee rappen. In de tekst laat het trio horen hoe goed ze het voor elkaar hebben in materieel opzicht. Typisch patsergedrag dus. Uiteraard doen ze dat met een dikke knipoog.


32. THUIS – Marco Borsato

Ondanks dat Marco Borsato zijn vooralsnog laatste nummer 1-hit scoorde in 2008 met Dochters, pikt hij bijna elk jaar wel zijn Top 40-hit mee. Zo stond de inmiddels 50-jarige Marco in 2016 nog genoteerd met Breng Me Naar Het Water (met Matt Simons) en het jaar ervoor haalde hij de lijst met Mooi. Vorige maand kondigde Marco Borsato al aan dat er op 17 november een nieuw album van hem verschijnt. Een dag eerder zal Marco het presenteren in Paradiso in Amsterdam. Titel van het album wordt Thuis en zo heet ook de eerste single. Net als op de meeste van zijn vorige albums werkte Marco Borsato weer samen met zijn vaste producer en componist John Ewbank. Thuis is inmiddels Marco’s 38ste Top 40-notering.

36. A DIFFERENT WAY – DJ Snake feat. Lauv
Terwijl Ed Sheeran zelf de ene hit na de andere scoort in de Media Markt Top 40 is de Britse singer/songwriter achter de schermen ook regelmatig betrokken bij hits van collega-artiesten. Zo was Ed als schrijver medeverantwoordelijk voor de nummer 1-hits Love Yourself van Justin Bieber en Cold Water van Major Lazer. De nieuwste hit waar Ed aan heeft meegewerkt is A Different Way. Het is de vijfde Top 40-notering voor de Franse dj en producer DJ Snake, die in het dagelijks leven William Grigahcine heet. De zanger op A Different Way is de 23-jarige Amerikaan Ari Leff, oftewel Lauv. Hij stond eerder dit jaar acht weken in de Tipparade met I Like Me Better en staat dankzij deze samenwerking nu voor het eerst in de Top 40.