Rudimental naar 1 in Britse hitlijst

- Hitlijsten

 Rudimental Jess Glynne
Rudimental naar 1 in Britse hitlijst

Na zeven weken op nummer 2 is het These Days dan gelukt om de stap naar nummer 1 te maken in de Britse hitlijst.

Drake was met zijn God’s Plan 9 weken heer en meester in de lijst. In de tiende week moet de Canadese rapper een forse aderlating doen want de track klettert naar de tiende plaats. Daardoor kunnen nu Rudimental, Jess Glynne, Macklemore en Dan Caplen de eerste plaats overnemen. “Het voelt fantastisch. Het feit dat de fans bij ons blijven en ons nummer in de hitlijst hebben gehouden voor zo lang als nodig is fantastisch. Ontzettend bedankt aan iedereen die ons steunt”, zo laat de groep weten aan de samenstellers van de Britse hitlijst, Official Charts.

De nummer 1 voor Jess Glynne is meteen een volgende mijlpaal in de Britse hitlijsthistorie. Ze scoort namelijk haar zesde nummer 1-hit en nog nooit wist een Britse zangeres dat te presteren. Het vorige record was in handen van Cheryl Tweeedy met vijf nummer 1-hits. Glynne had slechts twee en een half jaar nodig om de prestatie neer te zetten met Rather Be, My Love, Hold My Hand, Not Letting Go, Don’t Be So Hard On Yourself en nu dus These Days. Internationaal gezien moet ze Madonna (13), Rihanna (9) en Kylie Minogue (7) voor zich dulden.

Freaky Friday (van Lil Dicky en Chris Brown) is op nummer 5 de snelste stijger. Ook Mad Love (van Sean Paul, David Guetta en Becky G) pakt 11 plaatsen winst maar doet dat op nummer 52. Met 22 plaatsen verlies is Everyday (van Logic en Marshmello) de snelste zakker op nummer 72.

George Ezra is met zijn Paradise nu ‘best-of-the-rest’. De zanger komt ook met Shotgun binnen in de lijst op nummer 35 én met Pretty Shining People op nummer 54. Opvallend genoeg is hij niet de enige met een dubbele binnenkomer. Dat doet ook Shawn Mendes met In My Blood (op 13) en Lost In Japan (op 30) en dat presteert ook David Guetta met Flames (op 55) en Like I Do (op 65). Like I Do zorgt ook weer voor een Nederlandse notering in het Verenigd Koninkrijk via de bijdrage van Martin Garrix.