Psycho is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Fais Ty Dolla Sign Post Malone Famke Louise Ronnie Flex
Psycho is hoogste nieuwe

Ty Dolla $ign begint onderhand uit te groeien tot één van de grote 'featuring'-artiesten in de Top 40.  Ook bij zijn nieuwste en inmiddels zesde Top 40-hit staat zijn naam niet vooraan het rijtje.

29. PSYCHO – Post Malone feat. Ty Dolla $ign
Beerbongs & Bentleys. Dat is de titel van het nieuwe album dat Post Malone ergens in de loop van dit jaar gaat uitbrengen. Een definitieve datum is er nog niet, dus het is te hopen dat de 22-jarige Amerikaan, die eigenlijk Austin Post heet, zich aan zijn belofte houdt. In 2017 mislukte dat. Beerbongs & Bentleys had namelijk afgelopen jaar al moeten verschijnen, maar de release werd toen uitgesteld. Wat in ieder geval zeker is, is dat je zowel de nieuwste hit van Post Malone als voorganger Rockstar op het album zult vinden. Die nieuwe single is een samenwerking met Tyrone Griffin, alias Ty Dolla $ign. Hem hoorde je de afgelopen tijd mee rappen op Top 40-hits van onder anderen Fifth Harmony, Major Lazer en Jason Derulo.

 

34. FAN – Ronnie Flex & Famke Louise
Met Fan braken Ronnie Flex en Famke Louise afgelopen week het streamingrecord van Boef. Hij haalde een paar maanden geleden met Habiba in één etmaal meer dan een half miljoen streams. Ronnie en Famke werden binnen 24 uur maar liefst 650.000 keer gestreamd en hebben dat record van Boef dus ruimschoots overtroffen. Ook op YouTube is het aantal views niet te tellen. Dankzij Fan heeft Famke Meijer, zoals de voormalige beautyvlogster in het dagelijks leven heet, haar eerste Top 40-hit te pakken. Eerder strandde de Groningse met zowel Op Me Monnie als Vroom (samen met Bokoesam) in de Tipparade. In de videoclip imiteren Ronnie en Famke een stukje van de clip die Kanye West maakte bij zijn hit Bound 2.


38. KNOW YOU BETTER – Fais
Met Know You Better bewijst Fais dat hij ook zonder de hulp van Afrojack een Top 40-hit kan scoren. De Rotterdamse zanger en de dj/producer uit Spijkenisse werkten in 2016 twee keer samen. Dat leverde het duo met Hey en Used To Have It All destijds ook twee hitnoteringen op in de Media Markt Top 40. Bovendien kreeg Fais datzelfde jaar uit handen van Jeroen Nieuwenhuize een Top 40 Award voor beste Nederlandse nieuwkomer. In 2017 bracht Faisal Ben Said, zoals Fais voluit heet, een solosingle uit. Ask Me Tomorrow bleef steken in de Tipparade. Met Know You Better neemt de Rotterdammer nu revanche en scoort zijn eerste solohit in de Top 40. Radio 538 riep deze track inmiddels al uit tot Alarmschijf.