Nummer 1-positie van Ed Sheeran blijft onbedreigd

- Hitlijsten

 Dua Lipa Martin Garrix Taylor Swift Zayn Raye Jax Jones Anne-Marie Sean Paul ((JAM)) Clean Bandit Ed Sheeran
Nummer 1-positie van Ed Sheeran blijft onbedreigd

Ed Sheeran kan weer een weekje genieten van zijn nummer 1-hit. Shape Of You blijft met een flinke voorsprong op de eerste plek van de Top 40 staan.

Na vijf weken op 1 moest Ed’s Thinking Out Loud in januari 2015 plaatsmaken voor Runaway (You & I) van Galantis. Die concurrentie is op dit moment in geen velden of wegen te bekennen en dus overtreft de 26-jarige Brit deze week zijn eerdere succes en staat hij met Shape Of You nu voor de zesde week bovenaan de Top 40.Met in totaal elf weken op nummer 1 evenaart hij het aantal weken op 1 van David Bowie, die met 5 hits eveneens 11 weken de Top 40 aanvoerde. Slechts drie Britse zangers stonden langer op de eerste plaats: George Michael (totaal 26 weken), Elton John (totaal 25 weken) en Cliff Richard (totaal 12 weken).

Tweede top 10-hit voor Zayn
In de top 10 verschuift er verder nog het een en ander. Jax Jones en Raye stijgen een plek met You Don’t Know Me (Na Na Ay!) en komen op nummer 9 terecht. Nu Fifty Shades Darker een aantal weken in de bioscoop draait, komt de soundtrack ook op stoom. Zayn en Taylor Swift gaan van 11 naar 8 en daarmee is de tweede top 10-hit van de ex-Directioner een feit. Garrix en de vloek van 3
Martin Garrix en Dua Lipa vallen de top 3 aan en stijgen van 7 naar 4, met Scared To Be Lonely. Voor de succesvolle Nederlander is het zijn derde hit in de top 5 van de Top 40. Voor Dua Lipa is het haar tweede. Animals en Martin's grootste Top 40-hit ooit, In The Name Of Love (met Bebe Rexha), kwamen niet verder dan de derde plek. Kan Scared To Be Lonely hoger komen?13 weken in top 3
Rockabye van Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie is ook deze week ‘best-of-the-rest’ en staat inmiddels al 13 weken bij de drie grootste hits van ons land. Met hun vorige succes, Rather Be, hielden ze het 15 weken vol op het erepodium en daar komen ze nu dus dichtbij. In totaal staat de teller voor Clean Bandit nu op 28 weken top 3. Slechts zes Britse bands stonden vaker in de top 3 met The Beatles (125 weken), The Rolling Stones (68 weken), The Bee Gees (51 weken), Queen (40 weken), The Kinks (39 weken) en UB40 (35 weken).