Zes nieuwe tracks in de Top 40

- Hitlijsten

 P!nk Kygo Martin Garrix Billie Eilish Zedd Katy Perry
hits

Deze week zien we zes nieuwe hits in de lijst. Vroeger kwam dat geregeld voor maar tegenwoordig is het eerder uitzondering. De laatste keer dat we zes binnenkomers zagen in de Top 40 was op 23 juni 2018. Een Top 40 met 7 binnenkomers zagen we voor het laatst op 4 december 2010. We zetten alle zes nieuwe hits op een rij.

28. 365 – Zedd feat. Katy Perry

In oktober liet Katy Perry weten voorlopig even geen plannen te hebben om de studio in te duiken. In plaats daarvan was de zangeres toe aan rust, na tien hectische jaren vol concerten en hits. Desondanks is er amper vier maanden later toch alweer een nieuwe hit van de inmiddels 34-jarige Amerikaanse. Zedd toerde afgelopen jaar als voorprogramma van Katy met haar mee door Australië. Daar is het idee voor 365 ongetwijfeld ontstaan. Let ook even op de bijzondere clip bij 365. Daarin zie je Katy als robot, die wordt opgeleid om lief te hebben. Zedd zie je als haar proefpersoon.

30. THINK ABOUT YOU – Kygo feat. Valerie Broussard

De naam Valerie Broussard zegt je misschien nog niet zo heel veel, maar de muziek van de 28-jarige Amerikaanse is bekender dan je denkt. Zo was Valerie, die inmiddels al zo’n tien jaar in Engeland woont en werkt, te horen in meerdere televisieseries. Als je bijvoorbeeld Lucifer of Pretty Little Liars wel eens kijkt, kun je Valerie horen en ook voor commercials en games zong ze de afgelopen tijd nummers in. Dankzij Kygo staat ze nu voor de eerste keer in de Top 40, want Valerie is de zangeres op de vijftiende hitnotering van de dj/producer uit Noorwegen. Think About You werd door Kygo en Valerie samen geschreven en verscheen heel toepasselijk op Valentijnsdag. Qmusic koos deze track inmiddels al als Alarmschijf.

31. BURY A FRIEND – Billie Eilish

Eind 2018 stond Billie Eilish al in de Top 40 met When The Party’s Over. Haar eerste hit schopte het tot de 26ste plek. De tweede voor de 17-jarige Amerikaanse singer/songwriter is Bury A Friend. Ook die schreef Billie weer met haar broer Finneas. Hij acteert ook en had rolletjes in bijvoorbeeld Glee en Modern Family. Met hun achternaam heten broer en zus O’Connell, Eilish is Billie’s tweede voornaam. Beide hits staan op het debuutalbum When We Fall Asleep, Where Do We Go?, dat eind maart verschijnt. Op deze hit hoor je ook rapper Crooks, oftewel de 21-jarige Brit Calvin Parkinson. Billie leerde hem kennen toen Crooks haar bleef taggen op social media. Daar groeide een vriendschap én deze samenwerking uit.

35. NO SLEEP – Martin Garrix feat. Bonn

No Sleep is de tweede samenwerking tussen Martin Garrix en Bonn. Met High On Life stonden de Nederlandse dj/producer en de singer-songwriter uit Zweden tot vorige week een klein half jaar in de Top 40 en wisten de twaalfde plek te bereiken. Uitgerekend in de week dat High On Life uit de lijst is verdwenen, neemt No Sleep het stokje over. Inmiddels maken steeds meer festivals hun programmering voor de eerstvolgende editie bekend en daarmee loopt de agenda van Martin Garrix voor de komende maanden ook meteen lekker vol. Een paar weken geleden werd al bekend dat de Amstelvener van de zomer op Tomorrowland in België zal staan en een paar dagen geleden kwam daar een ander festival bij: Mysteryland.

38. WALK ME HOME – P!nk

P!nk is goed bevriend met de Amerikaanse talkshowhost en comédienne Ellen DeGeneres. Ze is regelmatig te gast in het tv-programma van Ellen en nam zelfs speciaal voor haar de openingstune Today’s The Day op, waarmee ze in 2015 een paar weken in de Top 40 stond. Logisch dus dat als P!nk een nieuwtje heeft, Ellen de primeur krijgt. Een paar weken geleden onthulde P!nk in de talkshow dat er een nieuw album aan komt. Hurts 2B Human is de titel. Eerste single is Walk Me Home. P!nk schreef de track zelf, samen met een oude bekende. Nate Ruess werkte namelijk achter de schermen mee. Met hem scoorde P!nk in 2013 haar eerste nummer 1-hit, Just Give Me A Reason. Qmusic koos Walk Me Home als Alarmschijf.

40. POWER OVER ME – Dermot Kennedy

Het gaat wat ver om te zeggen dat Dermot Kennedy zijn doorbraak aan Taylor Swift heeft te danken, maar zij heeft wel degelijk een bijdrage geleverd. Het liedje Boston van de Ierse singer-songwriter dook een tijdje geleden namelijk op in een Spotify-playlist die Taylor had gemaakt. Het leverde Dermot flink wat aandacht op en uitverkochte zalen bij zijn optredens. En dan te bedenken dat de 26-jarige Ier nog niet eens een album uit had. Dat is er inmiddels wel. Afgelopen januari verscheen een titelloos debuutalbum. Power Over Me is één van de tracks en de eerste Top 40-hit voor Dermot. Op 22 mei kun je Dermot live zien in TivoliVredenburg in Utrecht. Mits je een kaartje hebt, want ook dit optreden verkocht snel uit.

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!