Zedd én Shawn Mendes pakken 7e hit

- Hitlijsten

 Bizzey Selena Gomez DJ Snake Zedd Jonna Fraser Nielson Shawn Mendes Kraantje Pappie
Shawn Mendes

Lost In Japan, afkomstig van het album van Shawn Mendes, kreeg een remix van Zedd en die trak is deze week de hoogste van vijf binnenkomers in de Top 40.

23 (--) LOST IN JAPAN – REMIX- Shawn Mendes & Zedd
Als je het titelloze album dat Shawn Mendes dit voorjaar uitbracht kent, dan heb je Lost In Japan ook al eerder gehoord. De originele versie van het nummer staat namelijk op dat album. Het leverde Shawn destijds wat kritiek op, omdat sommige mensen Lost In Japan wel wat veel vonden weghebben van de hits van Justin Timberlake. Shawn reageerde daar op door te zeggen dat Justins album Justified inderdaad één van zijn grootste inspiratiebronnen was bij het opnemen van deze track. Dat gebeurde trouwens niet in Japan, maar op Jamaica. Niet de albumversie, maar de remix die Zedd heeft gemaakt van Lost In Japan levert Shawn deze week zijn zevende Top 40-hit op. Radio 538 koos ‘m een paar weken terug al als Alarmschijf.
Check hier de songtekst van Lost In Japan - Remix

26 (--) TAKI TAKI- DJ Snake & Selena Gomez & Ozuna & Cardi B|
In eerste instantie had DJ Snake Taki Taki opgenomen met alleen Ozuna. Achter die naam gaat een 26-jarige reggaeton-zanger uit Puerto Rico schuil, die voluit Juan Carlos Ozuna Rosado heet. Toen de opnames klaar waren kwam DJ Snake tot de conclusie dat hij vrouwenstemmen miste op Taki Taki en dus werden Selena Gomez en Cardi B. gebeld om daar verandering in te komen brengen. Het resultaat is de zesde Top 40-notering voor DJ Snake. Twee daarvan haalden de nummer 1-positie: Lean On (samen met Major Lazer en Mø) in 2015 en Let Me Love You (samen met Justin Bieber) een dik jaar later. Ook Selena en Cardi ken je van eerdere Top 40-hits. Ozuna staat dankzij Taki Taki voor het eerst in de lijst.
Check hier de songtekst van Taki Taki

33 (--) IK HEB JE NODIG- Kraantje Pappie ft Bizzey & Jonna Fraser
‘Een eerlijk en puur liedje om te zeggen dat ik mijn vriendin enorm nodig heb in deze tijden’. Met die tekst omschreef Kraantje Pappie zijn nieuwste hit laatst in een interview. Ik Heb Je Nodig is na Lil Craney en Liefde In De Lucht de derde single van het album Daddy die opduikt in de Media Markt Top 40. Het album verscheen twee weken geleden. Behalve Chef’Special-zanger Joshua Nolet, die je op Liefde In De Lucht hoort zingen, zorgen onder anderen Sevn Alias en Josylvio voor een gastbijdrage op het vierde album van Alex van der Zouwen, zoals Kraantje in het dagelijks leven heet. Ook op Ik Heb Je Nodig krijgt de Groninger hulp. Je hoort op deze hit namelijk de stemmen van Bizzey en Jonna Fraser.
Check hier de songtekst van Ik Heb Je Nodig

34 (--) LOSING IT- Fisher
Follow The Fish. Onder die naam was Paul Fisher een tijd actief als vlogger. Inmiddels heeft de Australiër een carrièreswitch gemaakt en is hij dj en producer. Dat doet hij soms samen met z’n maatje Leigh Sedley onder de naam Cut Snake, maar Paul is ook solo actief. Dan gebruikt-ie simpelweg zijn achternaam. Fisher dus. Met Losing It heeft Paul zijn eerste Top 40-hit in Nederland te pakken. Afgelopen zomer was dit één van de meest gedraaide tracks op grote dancefeesten en -festivals. Zo draaide niemand minder dan Hardwell Losing It bijvoorbeeld als afsluiter van zijn sets en ook andere dj’s pikten ‘m op. Niet heel verrassend dus dat Radio 538 de track van Fisher een paar weken geleden al koos als Dance Smash.
Check hier de songtekst van Losing It

36 (--) IJSKOUD- Nielson
Als je zingt over kou, moet je je clip ook opnemen in een omgeving die bij dat thema past. Zoiets zal Niels Littooij hebben gedacht toen hij voor de opnames van de clip bij IJskoud op het vliegtuig naar IJsland stapte. De tiende Top 40-hit van de singer/songwriter uit Dordrecht vind je ook op het album Diamant, dat deze week is verschenen. Daarop laat Nielson een andere kant van zichzelf zien. De meeste nummers op Diamant zijn namelijk minder vrolijk en wat donkerder dan dat je de afgelopen jaren gewend was van de zanger, die ruim zes jaar geleden doorbrak in het eerste seizoen van het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter van Giel Beelen. Dit najaar trekt Nielson met zijn Diamant Tour door Nederland.
Check hier de songtekst van IJskoud