Youngblood meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 5 Seconds Of Summer
5 Seconds Of Summer

5 Seconds Of Summer heeft met Youngblood de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

In de Airplay Top 40 is het deze week grote schoonmaak. Net als in veel Nederlandse huizen zijn de kerstspullen weer in de schuur gezet en ook de kersthits zijn deze week massaal uit de lijst gekukeld, inclusief de nummer 1 van vorige week: Driving Home For Christmas (van Chris Rea). Dat levert een recordaantal van 20 binnenkomers in de lijst. 18 van die nummers stonden al eerder in de lijst.

Youngblood van 5 Seconds Of Summer kwam eind juni van vorig jaar al binnen in de Top 40. Halverwege september werd het nummer ook opgepakt door de radio. Dat zette de band uit Australië sinds half november al twee keer op de tweede plaats waar ze nu voor het eerst de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio te pakken hebben. Promises (van Calvin Harris en Sam Smith), dat die titel al zes keer te pakken had, keert terug naar nummer 2. Sweet But Psycho (van Ava Max) staat voor het eerst in de top 3.  

Duurt Te Lang van Davina Michelle was vorige week duidelijk de dupe van de overmacht die de kersthits op de lijst hadden. Deze week stijgt haar hit weer 21 plaatsen en pakt daarmee deze week de meeste winst. Hurt Somebody (van Noah Kahan en Julia Michaels) is op nummer 14 de hoogste binnenkomer. De nieuwe hits in de lijst zijn de Alarmschijf Grip (van Seeb en Bastille) en Frontrowticket (van Wulf).

De complete Airplay Top 40 van deze week staat hier voor je klaar.

1 ( 8) YOUNGBLOOD- 5 seconds of summer
Check hier de songtekst van Youngblood

14 (RE) HURT SOMEBODY- noah kahan & julia michaels
Check hier de songtekst van Hurt Somebody

16 (--) GRIP- seeb x bastille
Check hier de songtekst van Grip

17 (38) DUURT TE LANG- davina michelle
Check hier de songtekst van Duurt Te Lang

40 (--) FRONTROWTICKET- wulf
Check hier de songtekst van Frontrowticket