WWC20: Vintage Culture blijft op 1

- Hitlijsten

WWC20: Vintage Culture blijft op 1

Voor de tweede week staan Vintage Culture en Elise LeGrow bovenaan de Worldwide Club 20.

Is It What It Is wist vorige week een einde te maken aan de overmacht van Turn Back Time van Diplo en Sonny Fodera. Die track zakt naar nummer 3 maar staat van de acht weken in de Worldwide Club 20 er inmiddels wel al 7 in de top 3. Cristoph vormt met zijn SFB nu de voornaamste bedreiging voor de nummer 1. Ten opzichte van vorige week neemt de voorsprong op de rest ook af.

Goodbye van Imanbek en Goodboys was oorspronkelijk een commerciële release maar inmiddels weet de track van de dj uit Kazachstan die met het Britse drietal samenwerkte nu ook de verschillende sets te halen. En dat is opvallend want in de reguliere lijsten wil het met Goodbye nu juist niet zo lukken.

Het lijkt de laatste relatief rustige week in de Worldwide Club 20 te worden. Na de kerstperiode zijn er inmiddels weer flink wat nieuwe releases en die zullen de komende tijd ongetwijfeld een stevige opmars maken. In de lijst keert Vibration (van Dont Blink) terug nadat het eind december was verdwenen uit de lijst. Toen kwam Vibration niet verder dan plek 15 waar de track nu, als re-entry, op nummer 12 staat.

Martin Ikin is de hoogste nieuwe in de lijst. De dj heeft inmiddels bijna 35 miljoen streams op Spotify weten te pakken; Hooked, dat in 2019 verscheen, is deze week de 10 miljoen gepasseerd. Ikin trekt maandelijks bijna 875.000 luisteraars. Met zijn nieuwste release neemt hij je mee terug in de tijd met een thema dat het gevoel van de club tot diep in de huiskamers weet door te dringen.

Hoe vet is dat… je eigen hitlijst hebben en er dan ook nog als binnenkomer in te staan. De lijst wordt samengesteld op basis van onder meer Beatport, 1001 Tracklist en andere toonaangevende kanalen waar Armin van Buuren zelf – en we schrijven het nog maar een keer – geen rechtstreekse invloed op heeft. De titeltrack van zijn nieuwste ep, Euthymia, komt nu op nummer 15 binnen. De titel ontleent zich aan zowel een filosofie als ook een medicijn voor mensen die mentaal instabiel zijn. Op de ep tref je nog zes andere tracks met onder meer Jake Reese, Avalan en Duncan Laurence.

De volledige Worldwide Club 20 van deze week check je hier.

1 ( 1) IS IT WHAT IT IS- Vintage Culture feat. Elise LeGrow

10 (14) ON THE BEACH – KRYDER REMIX- York

14 (--) BACK IN TIME- Martin Ikin

15 (--) EUTHYMIA- Armin van Buuren

18 (--) CRITICAL- Camelphat + Green Velvet

Meer WorldWide Club 20? De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en -nacht brengen je de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.