WWC20: Unholy nu 4 weken op 1

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras
WWC20: Unholy nu 4 weken op 1

De Disclosure-remix van Unholy is ook deze week de grootste clubhit van de wereld.

Sam Smith en Kim Petras staan inmiddels voor de vierde week op de eerste plaats van de Worldwide Club 20. Wel krijgen de twee nu serieuze concurrentie van de snelste stijger. Show Me, de samenwerking tussen John Summit en Hannah Boleyn, kwam vorige week namelijk binnen op nummer 18 en raast deze week door naar de tweede plaats. Dat maakt het niet alleen de snelste stijger van deze week maar ook de een na snelste stijger van 2022. De enige track die dit jaar nog sneller wist te stijgen in de lijst was Don’t Forget My Love, waarmee Diplo en Miguel in maart van 18 meteen naar nummer 1 sprongen. LF System moet deze week al buigen voor Summit en Boleyn waardoor Hungry (…For Love) naar 3 zakt. Believe van Acraze en Goodboys, dat vorige week nog op nummer 3 stond, zakt nu 12 plaatsen en is op nummer 15 de snelste zakker.

De hoogste van vier binnenkomers zien we op nummer 13 in de lijst. De track is een bewerking van Tra Tra dat in 2017 werd uitgebracht door Nfasis en sindsdien verschillende remixen en bewerkingen kreeg. In Nederland werd Traag van Bizzey, Jozo en Kraantje Pappie ongetwijfeld de bekendste versie. Nu hebben Hugel en Blond:ish zich gewaagd aan een nieuwe versie van de track van Nfasis. Blond:ish stond eerder in de Worldwide Club 20 met Sete dat dit jaar tot nummer 4 kwam. Hugel is inmiddels toe aan zijn vierde track in de lijst waar hij eerder dit jaar met La Candela Viva tot nummer 8 wist te komen.

Op Messy In Heaven werkt de 21-jarige Venbee samen met drum & bass-producer Goddard. Hoewel de tekst in de track doet vermoeden dat het iets met religie te maken heeft wil Venbee dat wel even de wereld uit helpen. De zangeres plaatst Jezus in het daglicht van vandaag waarbij mensen zichzelf vaak wegcijferen voor anderen en daardoor juist in een neerwaartse spiraal komen, zo licht ze zelf toe. Ook wil ze met de track vooral niemand kwetsen. Voor zowel Venbee als Goddard. is Messy In Heaven de eerste notering in de Worldwide Club 20.

Anders is dat voor Tiësto. De Nederlandse dj en producer is toe aan zijn tiende notering in de lijst en pakt zelfs deze week een dubbele notering want Pump It Louder staat deze week op plek 12 in de Worldwide Club 20. 10:35 is een samenwerking met Tate McRae. De 19-jarige zangeres uit Canada is geen typische zangeres op clubhits maar toch kwamen we haar al eerder tegen in de lijst via de Topic-remix van You. Die track, die ze met Regard en Troye Sivan maakte, stond vorig jaar twee weken op nummer 2.

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 1) UNHOLY – DISCLOSURE REMIX- Sam Smith & Kim Petras

13 (--) TRA TRA- Hugel x Blond:ish x Nfasis

16 (--) MESSY IN HEAVEN- Venbee x Goddard.

18 (--) 10:35- Tiësto feat. Tate McRae

20 (--) 2 BE LOVED (AM I READY)- Lizzo