WWC20: Unholy nu 3 weken op 1

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras
WWC20: Unholy nu 3 weken op 1

Sam Smith en Kim Petras weten ook deze week de grootste clubhit ter wereld te hebben.

De twee danken hun succes natuurlijk aan Disclosure die een dansbare versie van Unholy maakte. De track kwam drie weken geleden binnen in de lijst op plek 11 om vervolgens de eerste plek in te nemen. Unholy is nu voor de derde week de bovenste beste in de Worldwide Club 20. Hungry (…For Love) van LF System staat voor de tweede week op nummer 2. Acraze en Goodboys klimmen een plekje naar nummer 3. De Goodboys stonden twee keer eerder in de top 3 met Goodbye en This Feeling.

Vorige week maakte Lionheart (Fearless) van Joel Corry en Tom Grennan nog een bescheiden stap omhoog van 15 naar 14. Deze week gaat de hit zes plaatsen verder en dat maakt het nu zelfs de snelste stijger in de lijst. In omgekeerde richting zijn I’m Good (Blue) (van David Guetta en Bebe Rexha) en Pump It Louder (van Tiësto en de Black Eyed Peas) de snelste zakkers. Beide tracks gaan vijf plaatsen in de achteruit.

Op gezette momenten komt Gorgon City in de Worldwide Club 20 terecht. House Arrest (met Sofi Tucker) en Burning (met Eva Giia) kwamen we in 2020 tegen. In 2021 scoorde Gorgon City met Tell Me It’s True, Never Let Me Down (met Hayley May) en You’ve Done Enough (met Drama). Die laatste was ook meteen de grootste hit van het duo waarachter Kye Gobbin en Matt Robson-Scott schuilgaan. Dit jaar scoorden ze een top 5-notering in de Worldwide Club 20 samen met Sonny Fodera, Danny Howard en Stevie Appleton op Remember. Nu helpen ze Flirta D aan een succes want Sidewindah is de hoogste van vier binnenkomers in de nieuwe lijst.

Iets meer dan een jaar geleden kwamen we Kyle Watson voor het eerst tegen in de Worldwide Club 20. Toen deed hij dat nog samen met Westend op Vital. The Reason is de eerste solo-notering van de dj en producer die in Zuid-Afrika is geboren. De track is meer dan opvallend met verrassende samples en stotterende vocals. Watson is een van de oprichters van het Box Of Cats-label maar deze release verscheen bij Sink Or Swim.

Toen Friend Within voor het eerst van zich liet horen was het een groot raadsel wie er achter de naam schuilging. Inmiddels weten we dat de man achter de tracks en de krulsnor de Brit Lee Mortimer is. For You was in 2020 een bescheiden succesje in de Worldwide Club 20 want al na twee weken was het nummer al weer verdwenen. Bring It Down begint bescheiden als derde nieuwe in de lijst op nummer 16.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) UNHOLY – DISCLOSURE REMIX- Sam Smith & Kim Petras

11 (--) SIDEWINDAH- Gorgon City feat. Flirta D

15 (--) THE REASON- Kyle Watson

16 (--) BRING IT DOWN- Friend Within

18 (--) SHOW ME- John Summit (feat. Hannah Boleyn)