WWC20: Unholy naar eerste plek

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras
WWC20: Unholy naar eerste plek

Sam Smith en Kim Petras hebben de grootste clubhit ter wereld in handen nu Unholy de eerste plek in de Worldwide Club 20 weet te pakken.

Het Brits-Duitse gelegenheidskoppel klimt deze week tien plekken met de Disclosure-remix van hun hit. Unholy weet daarmee, na zes weken, een einde te maken aan de zegetocht van I’m Good (Blue) waarmee David Guetta en Bebe Rexha de lijst wisten aan te voeren. I’m Good (Blue) zakt naar nummer 2 waar Hungry (…For Love) van LF System deze week naar plek 3 klimt. Eerder al stond LF System in die top 3 met Afraid To Feel dat eerder dit jaar zelfs drie weken op nummer 1 stond.

De meeste winst in de Worldwide Club 20 is voor Pump it Louder van Tiësto en de Black Eyed Peas. De track stond in 2005 op het album Monkey Business en wist in de Top 40, als Pump It, de 15e plaats te bereiken. De melodielijn van het nummer is oorspronkelijk een traditioneel liedje uit Griekenland, Misirlou. De meeste mensen kennen het vervolgens dankzij de film Pulp Fiction. De track klimt met 12 plaatsen winst naar nummer 5. Het meeste verlies moet Supermode incasseren. De Meduza-remix van Tell Me Why stond eerder drie weken op nummer 3 maar zakt nu, met 9 plekken verlies, naar nummer 14.

Smack Yo’ van Beltran is de hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 10. Het is de eerste release van de Braziliaanse dj op het Solid Grooves-label. Lange tijd al was de track een grote onbekende in verschillende sets en natuurlijk pakte label-eigenaar Michael Bibi de track veelvuldig mee om zijn publiek te teasen. Al drie jaar lang kreeg hij demo’s van Beltran maar het succes van deze was uitzonderlijk en een directe aanleiding om het snel uit te brengen. Het nummer ontstond bij Beltran terwijl hij stond te wachten op de bus. Hij zong de melodie namelijk in op zijn telefoon. De rest is geschiedenis want nooit eerder had hij zo’n haast om vervolgens naar de studio te gaan. Deze maand verschijnt er met Warning al een volgende track van Beltran.

Charlie Bunker heeft weer een hit te pakken. De Amerikaanse dj en producer, bekend als Acraze, wist met Do It To It een enorme hit te scoren. In oktober van het afgelopen jaar stond de track drie weken op nummer 1 in de Worldwide Club 20 en ook in de Nederlandse Top 40 stond de track op nummer 5. Voor zijn nieuwste release werkt hij samen met Goodboys, het trio dat de crossover naar de reguliere hitlijsten niet schuwt. Goodbye (met Imanbek) stond begin vorig jaar op plek 3 in de Worldwide Club 20 waar we ze in de Top 40 met Lose Control en Piece Of Your Heart ook succes zagen scoren. Dit jaar stond hun samenwerking met Vintage Culture, This Feeling, twee keer in de lijst. De originele versie kwam tot nummer 2 waar de Yotto-remix later tot nummer 8 wist te komen.

In 2020 maakte Oliver Tree het nummer Jerk voor zijn album Ugly Is Beautiful. Het nummer werd niet verheven tot single en daarmee leek het te verdwijnen in de vergetelheid. De Duitse dj en producer Southstar nam het nummer onder handen en bracht in mei van dit jaar Miss You uit, een remix van Jerk. Drie maanden later volgde een remix van Robin Schulz met daarop ook de naam van Oliver Tree. De Amerikaan maakt later ook zijn opwachting in de bijbehorende videoclip. De manager van Robin Schulz liet later weten dat alle verwarring rond de tracks met opzet was en dat het ook een beetje een vooropgezet plan was om de remix van Southstar als eerste op de markt te krijgen.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 (11) UNHOLY - DISCLOSURE REMIX- Sam Smith & Kim Petras

10 (--) SMACK YO’- Beltran

12 (--) BELIEVE- Acraze (feat. Goodboys)

13 (--) MISS YOU- Oliver Tree & Robin Schulz

16 (--) LIONHEART (FEARLESS)- Joel Corry & Tom Grennan

18 (--) RHYTHM (OF THE NIGHT)- Something Good