WWC20: The Business 5 weken op 1

- Hitlijsten

 Tiësto
WWC20: The Business 5 weken op 1

Met The Business weet Tiësto ook voor een vijfde week de Worldwide Club 20 aan te voeren.

Met een vijfde week overtreft de Nederlander de eerdere prestatie van Head & Heart, de track waarmee Joel Corry en MNEK de lijst met de grootste clubhits ter wereld wist aan te voeren. Head & Heart valt deze week, na tien weken genoteerd te hebben gestaan, uit de lijst. Dat maakt The Business ook meteen de langst genoteerde track in de Worldwide Club 20. Ook Best Of Me van Artbat en Sailor & I staat nu zeven weken in de lijst. Wel zakt die track nu 9 plaatsen naar nummer 16. Dat maakt het meteen ook de snelste zakker.

Apricots van Bicep, dat vorige week nog naar nummer 2 wist te stijgen, lijkt nu af te haken in de strijd om de grootste clubhit van het moment. Het Noord-Ierse duo levert nu een plekje in en is ingehaald door Jax Jones en Au/Ra. I Miss U, vorige week de hoogste nieuwe in de lijst, klimt drie plekken verder naar nummer 2. Met nog twee extra plaatsen winst is Be Strong van Hot Since 82 en Rudimental deze week de snelste stijger op nummer 12.

5 (--) LET’S LOVE – FUTURE RAVE REMIX- David Guetta & Sia
Afgelopen week werd David Guetta voor een tweede keer uitgeroepen tot de beste dj ter wereld volgens DJ Mag. Het was David Guetta die in 2011 de zegereeks van Armin van Buuren wist te doorbreken. Na vier jaar die plek te hebben ingenomen kwam de Fransman tussendoor waarna Armin zijn plek op nummer 1 in 2012 weer terug wist te krijgen. Vorig jaar wist David Guetta de top 3 al te bereiken en deze week is hij dus opnieuw opperbaas achter de draaitafels. Zijn meest recente track, opnieuw een samenwerking met Sia, is deze week de hoogste binnenkomer. De Future Rave Remix is een versie die hij maakte met de in Denemarken geboren dj en producer Morten. In september stond het duo samen in de Worldwide Club 20 toen Kill Me Slow op nummer 5 wist te komen. 

8 (--) WHY DO YOU LIE TO ME – KEANU SILVA REMIX- Topic x A7s feat. Lil Baby
Vorige maand kwamen Tobias Topic en Alexander Tidebrink al voorzichtig kijken in de Worldwide Club 20 toen de Hugel-remix van Breaking Me op nummer 12 kwam. Voor hun nieuwste track hebben ze Lil Baby gevraagd om zijn vocalen te leveren. Zijn wat geraspte stemgeluid over de bekende sound van Topic en A7s zorgt voor een extra dimensie. In een rijtje remixen was die van Keanu Silva een van de eersten die verscheen. De Duitser brak zelf in 2016 door met een remake van Pump Up The Jam. Ook Children, dat deze week in de remix van Tinlicker in de lijst stond, werd dat jaar door hem onder handen genomen. Met Fine Day, waarmee hij de top 3-hit van Miss Jane uit 1999 zijn draai wist mee te geven, werd hij bij een groter publiek bekend. Deze maand verscheen er van zijn hand met Say Hello weer een eigen track die hij met YouNotUs en Sam Gray maakte. 

11 (--) EVERYONE – Volac
Volac is afkomstig uit Rusland en het duo timmert serieus aan de weg. De twee maken op gezette basis hun Volacast waarop ze verschillende vrienden een plek bieden om hun skills en tracks te laten horen. In september beleefde de podcast de 23e aflevering. Sinds 2014 brengt het duo ook eigen tracks uit. Nimble Like Jack en Like Dis en Funky zet het tweetal in 2018 nadrukkelijker op de kaart. Everyone verscheen op het Musical Freedom-label. 

Worldwide Club 20 Hype:
KILL ME BETTER- Don Diablo & Imanbek ft. Trevor Daniel

Retro Tune:
DON’T GO- Awesome 3


Armin’s Anthem Alert
MAGICAL – VINTAGE CULTURE REMIX- Cassian ft. Zolly

Meer WorldWide Club 20? De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en -nacht brengen je de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.