WWC20: Sun Came Up op 1

- Hitlijsten

 Sofi Tukker
WWC20: Sun Came Up op 1

Sofi Tukker en John Summit weten deze week beslag te leggen op de eerste plek in de nieuwe Worldwide Club 20.

Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern, die samen het dj-duo Sofi Tukker vormen, waren dit jaar al eerder in de race voor die eerste plaats. Drinkee, dat door Vintage Culture en John Summit onder handen was genomen, bleef toen echter steken op nummer 4. In dat opzicht was John Summit er nog een stukje dichterbij met Make Me Feel. De dj uit Chicago stond in mei met die track zelfs drie weken op nummer 2. Daarbij moest hij toen tot drie keer toe in Dom Dolla (met Pump The Brakes) zijn meerdere erkennen. Sun Came Up weet nu Do It To It van de troon te stoten. De afgelopen drie weken stond Acraze aan de leiding van de Worldwide Club 20.

Solardo is er deze week in geslaagd om twee tracks ‘back-to-back’ in de lijst te krijgen. Power, de samenwerking met Maur, klimt naar nummer 7. Ondertussen is de track met Love Regenerator, Rollercoaster, de snelste stijger door tien plekken te klimmen naar nummer 6. Het is voor het project van Calvin Harris inmiddels de derde notering in de top 10. Live Without Your Love stond vorig jaar twee weken op nummer 1 en We Can Come Together kwam in september tot nummer 3.

Een jaar geleden kwamen we Looking For Me tegen in de hoogste regionen van de Worldwide Club 20. Daarmee lieten Diplo, Paul Woolford en Kareen Lomax al horen tot een prima samenwerking te kunnen komen. Looking For Me stond acht weken in de Worldwide Club 20 en kwam tot nummer 4. Met Promises levert het drietal opnieuw een track af. Het nummer werd opgenomen in Los Angeles en Bath waar de Londense Abbey Road-studio het toneel was voor de opname met het Spirituals-gospelkoor. Promises is de hoogste van drie nieuwe binnenkomers op nummer 15.

Never Alone stond drie weken op nummer 2 in de Nederlandse Top 40. In 1994 wist Dreams (Will Come Alive) het nog net wat beter te doen en dat betekende een nummer 1-hit voor de 2 Brothers On The 4th Floor. De Braziliaanse dj- en producer Leandro Da Silva nam het nummer onder handen met de hulp van Vinne, Blando en Skullwell. Het resulteerde in een meer dan verdienstelijke remake van de nummer 1-hit. Da Silva liet eerder al weten meer te willen experimenteren om paden te bewandelen waar hij nog niet eerder was geweest. Zo kwam hij eerder dit jaar met Alright (met Bazzflow) op nummer 11 en is ook deze afslag een goede nu Dreams (Will Come Alive) op nummer 16 weet binnen te komen in de Worldwide Club 20.

California Dreamin’ werd in 1965 opgenomen door The Mamas And The Papas. Een jaar later werd het de eerste Amerikaanse hit van de groep door op nummer 4 te komen in de Billboard Hot 100. In ons land kwam de track pas 38 jaar later in de hitlijst via de Royal Gigolos die het nummer in 2004 tot nummer 31 in de Top 40 wisten te brengen. Chris Lorenzo gebruikte de oorspronkelijke delen en zette er wat drums, een 808 en wat effecten overheen. “Bedank The Mamas & The Papas maar voor deze rammer. Ik ben gewoon blij dat ik het met iedereen mag delen”, zo liet hij weten.

De Worldwide Club 20 van deze week check je hier

1 ( 4) SUN CAME UP- Sofi Tukker & John Summit

6 (16) ROLLERCOASTER- Love Regenerator & Solardo

15 (--) PROMISES- Diplo with Paul Woolford & Kareen Lomax

16 (--) DREAMS (WILL COME ALIVE)- Leandro Da Silva, Vinne, Blando feat. Skullwell

18 (--) CALIFORNIA DREAMIN’- Chris Lorenzo ft. High Jinx