WWC20: Skrillex pakt de leiding

- Hitlijsten

 Skrillex
WWC20: Skrillex pakt de leiding

De terugkeer van Skrillex levert hem deze week ook een nummer 1-hit op in de Worldwide Club 20.

Butterflies was vorige week al de hoogste binnenkomer in de lijst en deze week klimt de track met Starrah en Four Tet vijf plaatsen om daarmee de leiding te pakken. De Tinlicker-remix van Hide U wordt daarmee van de troon gestoten; Sian Evans zakt meteen drie plaatsen naar nummer 4. Dom Dolla staat met Pump The Brakes voor de derde keer op nummer 3 waar Make Me Feel van John Summit terugkeert in de top 3 en daar nu voor de vierde week staat.

Acrobatic van Sidepiece is, met 9 plaatsen winst, de snelste stijger in de lijst. Na successen met Together en Temptation is dat nu met een vijfde plek een evenaring van de positie waar Sidepiece eerder dit jaar wist te komen met de Diplo-collab On My Mind.

Op Disco Tool masseren Matroda en Blue Clair je zenuwen om je op te warmen om binnenkort weer op de dansvloer te kunnen staan. Het gevoel van voor de pandemie keert terug en was het afgelopen jaar als ID-track al verstopt in menig dj-set. Disco Tool brengt de vibes van de jaren zeventig met een instrumentale keystroke die afkomstig lijkt uit Get On The Dancefloor van Rob Base en DJ E-Z Rock. Net als vorige week staat ook deze week de hoogste nieuwe op nummer 6.

Eind vorig jaar mochten we Seven Cities al even verwelkomen in de Worldwide Club 20. De track stond toen, in de remix van Tom Staar, drie weken in de lijst en bereikte toen de achtste plaats. De nieuwe versie die Ferry Tayle maakte van de Solarstone-track begint nu op plek 13 in de Worldwide Club 20. Tayle is afkomstig uit Frankrijk en in 2014 wist hij met het album The Wizard ook vaste grond te krijgen in de trancewereld.

Tell Me Why van Armin van Buuren heeft dik vier maanden in de wachtkamer gestaan nadat het tijdens de jaarwisseling was te horen in zijn Tomorrowland-set. Op de track is Sarah Reeves te horen die je van haar stemgeluid wellicht kent van series die op de netwerken van ABC, NBC en FOX te zien zijn. De zangeres uit Chicago kreeg op haar 18e haar eerste platencontract en werkte inmiddels al samen met dj’s als Laidback Luke en Gattüso. Haar track met Armin begint in de Worldwide Club 20 op nummer 16.

Hier bekijk je de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 6) BUTTERFLIES- Skrillex, Starrah & Four Tet

6 (--) DISCO TOOL- Matroda & Bleu Clair

13 (--) SEVEN CITIES – FERRY TAYLE REMIX- Solarstone

16 (--) TELL ME WHY- Armin van Buuren feat. Sarah Reeves

17 (--) CHEMICAL- MK

20 (--) HERO- Afrojack & David Guetta