WWC20: Paradise sluit jaar af op 1

- Hitlijsten

 Meduza Dermot Kennedy
WWC20: Paradise sluit jaar af op 1

Paradise van Meduza en Dermot Kennedy sluit het jaar 2020 af als de nummer 1 in de Worldwide Club 20.

Ondanks dat de lijst niet is uitgezonden is er ook in de laatste week van 2020 nog een Worldwide Club 20. De afgelopen drie weken staan Paradise, Turn Back Time (van Diplo en Sonny Fodera) en Thin Line (van John Summit en Guz) roerloos op het erepodium. Deze week weet ook de nummer 4 een pas op de plaats te maken.

De enige echt bewegende track is van Pax en Gorgon City; Alive klimt negen plaatsen en is daarmee de snelste stijger in de lijst. Wel telt de Worldwide Club 20 drie binnenkomers onder aanvoering van een bekende track die inmiddels ook het brede publiek heeft weten te bereiken. Vorige week namelijk wist Hvme ook een plekje in de Tipparade te verwerven.

De complete Worldwide Club 20 van deze week check je hier.

6 (15) ALIVE- Pax & Gorgon City
Aaron Taylor en Charles Robinson vormen inmiddels al flink wat jaren het duo Pax. De twee plakten hun naam op een speciale collab met Rui Da Silva. Touch Me werd oorspronkelijk in 2001 uitgebracht door de Portugese producer met de vocalen van Cassandra. Pax heeft dit jaar nog een interessante samenwerking te pakken nu ze met het Britse duo Gorgon City werkten. Kye en Matt stonden twee maanden geleden al in de Worldwide Club 20 met Burning en twee weken geleden verscheen Alive in de lijst. Dat is nu, met negen plaatsen winst, de snelste stijger.

17 (--) GOOSEBUMPS- Hvme
Inmiddels vijf jaar geleden verscheen Goosebumps, een track van Travis Scott met de vocalen van Kendrick Lamar. Een echt enorme hit werd het niet want in de Billboard Hot 100 strandde de track op plek 32. De Spaanse dj Hume, geschreven als Hvme, zag er wel wat in en bewerkte de track tot een dansbaar geheel en die track weet inmiddels wereldwijd weer alle aandacht te krijgen. Via TikTok is de track inmiddels ook op Spotify gegroeid en weet het nu ook in menig dj-set voor de nodige herkenning te zorgen. 

18 (--) CINEMAX- Maceo Plex
Cinemax is een track die Maceo Plex met een boodschap de wereld in wilde sturen. De 42-jarige Amerikaan, die in het dagelijks leven Eric Estornel heet, wil eigenlijk een deur sluiten. “Racisme en verdeeldheid horen in het verleden”, zo vertelt hij. “De track is een enorme teug die opbouwt en vooral vooruit wil.” De tekst is dan ook afkomstig uit Pushin’ On van The Quantic Soul Orchestra met Alice Russell als zangeres.

Meer WorldWide Club 20? De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en -nacht brengen je de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.