WWC20: Jamie Jones grijpt de macht

- Hitlijsten

WWC20: Jamie Jones grijpt de macht

My Paradise van Jamie Jones is de nieuwe nummer 1 in de Worldwide Club 20.

De Britse dj en producer is al bijna 20 jaar actief en scoorde in 2012 zelfs een hitje in de Britse Top 40 met Benediction. Sinds vorig jaar heeft hij ook zijn eigen radioshow, Hot Robot Radio. My Paradise is zijn eerste track in de Worldwide Club 20 en meteen ook een nummer 1-hit. Na drie weken op nummer 1 doen David Guetta, Ella Henderson en Becky Hill een stapje achteruit naar nummer 2. Honeyluv staat met Thr33 6ix 5ive voor de tweede week op de derde plaats.

Opvallend genoeg zijn er deze week drie tracks die evenveel winst weten te pakken en daardoor zes plekken winst weten te boeken. Van dat drietal is In Chicago van John Summit de track die het hoogst weet te komen: op nummer 4. In omgekeerde richting racet Ferrari van James Hype en Miggy Dela Rosa nu snel naar de uitgang met liefst 13 plekken verlies.

MK, de afkorting voor de uit Detroit afkomstige dj en producer Marc Kinchen, scoorde net iets meer dan een jaar geleden een dikke nummer 1-hit in de Worldwide Club 20 met Chemical. Ondertussen hadden ook Lies en 2AM al een plekje in de bovenste helft van de lijst gekregen. Maar zijn remix van Push The Feeling On blijft het kroonjuweel waar hij in 1995 eeuwige roem wist te verdienen. De 49-jarige dj laat zich nu vergezellen van Paul Woolford die op zijn beurt met Looking For Me (2020), Heat (2021) en Promises (2021) al successen kende. De twee krijgen gezelschap van het duo dat Majid Al Maskati en Jordan Ullman vormen. Teardrops is op nummer 8 de hoogste van vier binnenkomers.

About Damn Time groeit in een rap tempo uit tot het grootste succes voor Lizzo. De 34-jarige Amerikaanse boekte al succes met tracks als Juice en Good As Hell maar haar nieuwste track lijkt die eerdere prestaties ruimschoots te gaan overtreffen, mede ook dankzij TikTok. Timo Piontek hoorde de track en was vrijwel direct geprikkeld om er een remix van te maken. Hij herkende de disco-vibes die hij ook altijd in zijn Purple Disco Machine-tracks injecteert. Daardoor bleek het een kwestie van tijd tot er een remix van zijn hand zou verschijnen.

Meer disco-vibes hoor je op I Feel For You van Bob Sinclar in de remix die Star B van de track maakte. En voor wie die naam niks zegt… dat is een projectnaam van Riva Starr en Mark Broom. Het origineel van I Feel For You stamt uit 2000, de periode waarin Bob Sinclar nog niet het grote succes had weten te bereiken maar met deze track wel een instant classic wist te lanceren. Na remixen van onder meer Erik Morillo en Spiller nu dus die van Star B.

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 2) MY PARADISE- Jamie Jones

8 (--) TEARDROPS- MK & Paul Woolford featuring Majid Jordan

10 (--) ABOUT DAMN TIME – PURPLE DISCO MACHINE REMIX- Lizzo

11 (--) I FEEL FOR YOU (STAR B REMIX)- Bob Sinclar

13 (--) FOR THE SAME MAN (NIC FANCIULLI REMIX)- B Beat Girls