WWC20: In Chicago naar nummer 1

- Hitlijsten

 John Summit
WWC20: In Chicago naar nummer 1

De Worldwide Club 20 heeft een nieuwe nummer 1. In Chicago van John Summit pakt, met 3 plaatsen winst, de leiding.

Jamie Jones wist vorige week nog de hoogste positie in de lijst te bereiken. Deze week ziet hij My Paradise al een stapje terugdoen naar nummer 2. John Summit schijft zijn derde nummer 1-hit in de Worldwide Club 20 bij. Eerder dit jaar stond Human, de track met Echoes, drie weken op de eerste plek. Eerder al stond zijn samenwerking met het duo Sofi Tukker, Sun Came Up, drie weken op nummer 1. De top 3 wordt compleet via Lizzo. De Purple Disco Machine-remix van haar About Damn Time klimt 7 plaatsen en komt zo op nummer 3. Dat maakt het ook de snelste stijger in de lijst.

De hoogste binnenkomst is weggelegd voor LF System die voor hun nieuwste track, Afraid To Feel, een klassieker van Silk heeft afgestoft. I Can’t Stop (Turning You On) verscheen in 1979 op het album Midnight Dancer. Het is voor het eerst dat we het duo LF System in de lijst mogen verwelkomen. Eind vorig jaar waren ze met Dancing Cliché al dicht bij een notering.

Eats Everything en Shermanology gingen vorig jaar op tournee. Het Caribische duo vergezelde Eats Everything tijdens tien shows in Ierland en het Verenigd Koninkrijk waar ook Rebüke en Fatboy Slim op het affiche stonden. Tell You What It Is is als release voor Eats Everything beslist iets nieuws: “Een complete koor, zangers en mensen die instrumenten bespelen. Dat is voor bij beslist iets nieuws”, zo liet Dan Pearce weten aan Mixmag. Deze week maakt hij zijn debuut in de Worldwide Club 20 waar het voor Shermanology, na Searching en It’s A Killa, de derde notering is.

Anyma verraste vriend en vijand in de Worldwide Club 20 door Running Up That Hill van Kate Bush onder handen te nemen. Niets deed toen vermoeden dat het nummer later, dankzij Stranger Things, ook in de reguliere hitlijsten opnieuw zou aanslaan in de originele versie van Kate Bush. Running, in de versie met Meg Myers, stond twee weken op nummer 1. Walking werd daarna een bescheiden succes en nu is de Amerikaanse dj en producer terug met Consciousness, een samenwerking met Chris Avantgarde.

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 4) IN CHICAGO- John Summit

10 (--) AFRAID TO FEEL- LF System

13 (--) TELL YOU WHAT IT IS- Eats Everything & Shermanology

16 (--) CONSCIOUSNESS- Anyma & Chris Avantgarde

17 (--) 21 REASONS- Nathan Dawe & Ella Henderson