WWC20: Head & Heart nu 4 weken op 1

- Hitlijsten

 Joel Corry MNEK
WWC20: Head & Heart nu 4 weken op 1

Voor de vierde achtereenvolgende week hebben Joel Corry & MNEK de eerste plek van de Worldwide Club 20 in handen.

De nummer 2 en 3 van vorige week leveren deze week posities in en dat betekent dat Head & Heart nu achtervolgd wordt door twee nieuwe concurrenten. Tiësto, die sinds vorige week met zowel Coffee (Give Me Something) als met The Business in de lijst staat, lijkt de gedoodverfde kandidaat om volgende week de leiding te pakken. Vorige week was zijn nieuwste track de een na hoogste nieuwe en deze week dendert de track door naar nummer 2. All 4 Love, de track van Mark Knight en Rene Amesz met de vocals van Tasty Lopez, completeert de top 3.

Best Of Me, de track die Artbat met Sailor & I maakte, is deze week de snelste stijger in de Worldwide Club 20. De track kwam vorige week binnen op nummer 19 en schiet nu 15 plaatsen omhoog. Nog niet eerder zagen we een track zo snel stijgen in de lijst. Ondertussen keert ook Deep End terug in de lijst na twee weken afwezigheid. De track van John Summit stond eerder, in de eerste Worldwide Club 20, op nummer 6. Naast de terugkeer van Deep End telt de lijst vier nieuwe binnenkomers onder aanvoering van Zonderling en Magnificence met Apart.

4 (19) BEST OF ME- Artbat – Sailor & I
Als je de voornamen van Artur Kryvenko en Vitalii Limarenko in stukken hakt dan kun je daar Artbat van maken. De dj’s uit Oekraïne brachten zelf al tracks als Upcast, Strap en Upperground uit en vielen dit jaar vooral op vanwege hun remix van Hypercolour. De nieuwste eigen track is een samenwerking met Sailor & I. De uit Stockholm afkomstige zanger en producer werkte al samen met onder meer Maceo Plex, Joris Voorn en Tale Of Us. Dat zorgt er ook wel voor dat het geen typische Artbat-track is waar het geheel nu veel meer ontspannen is in vergelijking met de veel meer elektronische sound die we van de Oekraïners gewend zijn. Best Of Me is de eerste release op het Metaphysical-label dat is ondergebracht bij het Berlijnse Get Physical.

13 (RE) DEEP END – BLACK V NECK REMIX- John Summit
In de popmuziek kennen we Deep End als een groep die ooit bestond uit Pete Townshend en David Gilmour die samen een supergroep vormden. Inmiddels is de track die John Summit maakte met die titel zonder twijfel één van de tracks van de zomer van 2020 geworden. Summit bracht de track eerst zelf uit maar al snel zag Defected de potentie van de track. Daarop liet hij via zijn sociale media meteen weten dat die prestatie van zijn bucketlist kon want Defected was voor hem een label waar hij eigenlijk alleen maar van kon dromen. “Letterlijk in één avond want alles viel in elkaar”, zo vertelde hij aan EDM Identity over de totstandkoming van Deep End. In dat gesprek gaf hij alle dj’s en producers die nog niet zo’n succesvolle release hebben kunnen tekenen: “Werk iedere dag en leer om iedere kleine overwinning te vieren. Als je, dag in dag uit, blijft bouwen dan kom je waar je wilt zijn.”

14 (--) APART- Zonderling & Magnificence
In de Nederlandse Top 40 lijkt het beste van Love To Go er wel vanaf. De track was een samenwerking tussen Lost Frequencies en Zonderling met de hulp van Kelvin Jones. Terwijl Lost Frequencies doorpakt met de volgende track van Cup Of Beats die inmiddels ook in de Nederlandse Top 40 wist te komen, Don’t Leave Me Now, zocht Zonderling het gevoel van de club weer op. Martijn van Sonderen en Jaap de Vries werkten voor Apart samen met het duo Magnificence dat wordt gevormd door Maurice van der Molen en Robin Klaver. Eerder al leverden ze tracks af met Marcus Schössow, Thomas Newson voordat ze vorig jaar met een ander Nederlands duo, Sunnery James en Ryan Marciano, de track Monster maakten. 

Favorite New Dance Track
MUSIC 4 FREE- Daniel Bovie
Daniel Bovie is de naam die je uit de zeroes misschien nog wel kent van tracks als Love Me of Stop Playing With My Mind, twee hits die hij met Roy Rox maakte en eigenlijk de eerste tracks als Daniel Bovie. Ook is zijn naam, daadwerkelijk Danny van Wauwe, te vinden op tracks van Da Rick en Technotronic waar hi vooral voor de muziek en productie zorgde. Na een lange tijd van stilte rond de Belgische dj en producer keert hij nu terug op het Be Yourself-label met de track Music 4 Free. 

Retro Tune
THE POWER- Snap! 

Armin’s Anthem Alert
NEED YOU NOW- Armin van Buuren feat. Jake Reese

WWC20 Exclusive
COME TO LIFE- Scorz feat. Diana Leah (16/10)

Hotmix
Tensnake

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en nacht brengen je vanaf nu de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.