WWC20: Head & Heart naar 1

- Hitlijsten

 Joel Corry MNEK
WWC20: Head & Heart naar 1

De Worldwide Club 20 heeft een nieuwe lijstaanvoerder; Joel Corry en MNEK maken het laatste stapje voorwaarts met Head & Heart.

De afgelopen twee weken al stond de track van MNEK en Joel Corry op de tweede plek van de lijst. Deze week weten ze de eerste plek in te nemen. Daarbij worden ze direct bedreigd door twee verversingen in de top 3. De nummer 1 van vorige week, Live Without Your Love (van Love Regenerator en Steve Lacy), zakt naar 4 waar de nummer 3 van vorige week, Weekend Love (van Low Steppa en Reigns) de snelste zakker is op nummer 14.

2 ( 8) ALL NIGHT ALONE – CHRIS LAKE EDIT- Josement
De Italiaanse Giuseppe Clemente is geboren in Putignano en al vanaf zijn tiende bezig met muziek. Na zijn eerste oefeningen in Virtual DJ wist hij het zeker… hier lag zijn toekomst. Hij probeerde het eerst in het brede speelveld van de EDM maar vond uiteindelijk zijn draai in deephouse. Begin februari verscheen All Night Alone bij Total Freedom en de remix die Chris Lake van zijn track maakte bracht het bij een breed publiek. Eind vorige maand wist All Night Alone al de eerste plek bij Beatport te bereiken en deze week maakt de track serieus aanspraak op de eerste plek. 

5 (14) KILL ME SLOW – David Guetta x Morten
David Guetta heeft geen introductie nodig. Het was de afgelopen periode relatief stil rond de Fransman. Dat doet hij steevast na het Amsterdam Dance Event want dan is er even niks en tijd voor het gezin. Meestal duikt hij dan aan het begin van het jaar weer op maar dit jaar, vanzelfsprekend ook vanwege de virusuitbraak, liet hij wat langer op zich wachten. Guetta liet al weten dat het voor hem beslist geen slechte tijd was. Waar hij normaal gesproken altijd studioruimte moet huren terwijl hij onderweg is kon hij nu sleutelen aan zijn muziek vanuit huis. Met Sia leverde hij vorige week weer een track voor het brede publiek af met Let’s Love dat bij Qmusic direct tot Alarmschijf werd gebombardeerd. In de Worldwide Club 20 zien we dat Kill Me Slow, inmiddels voor de derde week in de lijst, serieuze stappen maakt. Deze week komt zijn samenwerking met de Deense dj Morten (Breum) met 9 plekken winst in de top 5.

11 (--) PLANET X – Space 92 & The Yellowheads
Ook The Yellowheads gaan schuil achter een masker, inderdaad een geel masker. We kennen het dui van tracks als Cirrus, Unlimited, Hippodrome en Planet X dat eind juli verscheen bij Reload Records. Space 92 timmert wat iminder lang aan de weg maar leverde dit jar al de tracks Ghost, The Bass en Mind Control af. De samenwerking tussen Space 92 en The Yellowheads, Planet X, is de hoogste van vier binnenkomers in de lijst op nummer 11. 

WWC20 EXCLUSIVE: CLOSER- Maxim Lany
Maxim Neslany, zoals de Belgische dj en producer in het dagelijks leven heet, neemt bezoekers van Tomorrowland ieder jaar weer mee op een muzikale reis. Zijn tracks vinden regelmatig een plek in de digitale muziekkoffers van Kölsch en Solomun. Met tracks als Renaissance en zijn remix van Truth Never Lies (van Lost Frequencies met de vocals van Aloe Blacc) wist hij al een breed publiek te bereiken. Deze zaterdag presenteerde Armin met Closer weer een nieuwe track.

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en nacht brengen je vanaf nu de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.