WWC20: Head & Heart blijft op 1

- Hitlijsten

 Joel Corry MNEK
WWC20: Head & Heart blijft op 1

Voor de tweede week hebben Joel Corry en MNEK de nummer 1-positie in handen in de Worldwide Club 20.

Het Britse duo nam vorige week de eerste plek over met Head & Heart. Waar Josement vorige week met All Night Alone, in de remix van Chris Lake, nog de voornaamste concurrent was zien we nu dat KC Lights een plekje wint waardoor Girls nu op nummer 2 staat. De lijst telt deze week liefst zeven verversingen. Door die vernieuwing in de lijst is Hypercolor (van Camelphat, Yannis en Foals) het grootste slachtoffer. Die track stond vorige week nog op nummer 6 en heeft deze week het veld moeten ruimen. Kill Me Slow, waarmee David Guetta en Morten vorige week nog op plek 5 stonden, leveren nu als snelste zakker 9 plaatsen in. De meeste winst is er voor Leave Me Again. Vorige week zakte BYOR er acht plekken mee maar deze week is het, met tien plaatsen winst, de snelste stijger.

7 (--) LEVITATING – THE BLESSED MADONNA REMIX- Dua Lipa
Achter de naam van The Blessed Madonna gaat de Amerikaanse dj en producer Marea Stamper schuil. Oorspronkelijk begon ze als The Black Madonna maar na kritiek op die keuze veranderde ze dat deze zomer in The Blessed Madonna. In juli werd duidelijk dat ze een remix had gemaakt van Levitating, één van de tracks van het Future Nostalgia-album van Dua Lipa. Op die nieuwe versie werkten ook Madonna en Missy Elliott mee. Eind augustus verscheen een compleet remix-album, Club Future Nostalgia, waarbij ook een hoofdrol was weggelegd voor The Blessed Madonna. 

9 (--) FIRE- Ytram & Elderbrook
De puzzel van Ytram bleef niet lang opgelost en via de omkering Marty kon het snel worden toegevoegd aan de aliassen GRX en AREA 21 die we al eerder plakten bij Martin Garrix. YTRAM is een alias dat Martin Garrix gebruikt voor zijn releases die eerder een plek vinden in de hoek van de deep- en techhouse. Elderbrook werd in 2018 genomineerd tijdens de Grammy Awards voor Cola, zijn track met Camelphat. Dit jaar valt de Brit, die in het dagelijks leven als Alexander Kotz door het leven gaat, op met tracks als Back To My Bed, Why Do We Shake In The Cold, Set Fire To My Gun en Together. Samen met Martin Garrix leverde hij Fire af. 

10 (20) LEAVE ME AGAIN- Byor
Een eerste zoektocht op BYOR brengt je in de meeste gevallen bij ‘Build Your Own Robot’ en niet zo snel bij ‘Bring Your Own Rules’ wat de daadwerkelijke afkorting is. De Russische dj en producer weet niet alleen beats en vocals in housetracks te verweven; hij is ook nog eens een briljant beatboxer, zo is te zien in een clip op zijn Facebook-pagina. BYOR bracht eerde tracks als Tonight, Banger, Bodygroove, Wired en Rhyme & Reason uit. Dit jaar maakte hij de overstap naar het Musical Freedom-label waar Don’t Stop The Disco en Feeling Right al succesvolle releases waren. Leave Me Again is deze week de snelste stijger in de Worldwide Club 20.

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en nacht brengen je vanaf nu de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.