WWC20: David Guetta lost zichzelf af op 1

- Hitlijsten

 David Guetta
WWC20: David Guetta lost zichzelf af

Deze week weet David Guetta zichzelf van de troon te stoten nu Crazy What Love Can Do de nieuwe nummer 1 is in de Worldwide Club 20.

De Franse dj stond de afgelopen vier weken op nummer 1 dankzij zijn bijdrage aan What Would You Do, de track van Joel Corry waar ook Bryson Tiller aan meewerkte. Deze week klimt de samenwerking van David Guetta met Becky Hill en Ella Henderson naar de eerste positie. Het is voor Guetta inmiddels zijn vijfde nummer 1-hit in de Worldwide Club 20. Via What Would You Do (4 weken), Bed (6 weken), Let’s Love (1 week) en Dreams (1 week) stond hij al 12 weken op de bovenste plek in de Worldwide Club 20.

De meeste winst is weggelegd voor de Swedish House Mafia. Heaven Takes You Home hielp Connie Constance vorige week al aan haar debuut in de lijst. Swedish House Mafia klimt 7 plaatsen en daarmee komt de vijfde hit van het Zweedse trio nu op nummer 4. Eerder stond de dansbrigade met It Gets Better (1 week), Moth To A Flame (3 weken) en Redlight (2 weken) al drie keer op nummer 1.

Music Sounds Better With You is de hoogste van vier binnenkomers in de lijst. Frans Zimmer, zoals de in Berlijn geboren Alle Farben daadwerkelijk heet, bracht in 2014 zijn eerste album uit. Via She Moves - Far Away bleek al snel wat de Duitser in zijn mars had want die track stond 11 weken in de Nederlandse Top 40. Tracks als Supergirl en Somewhere Over The Rainbow bleven echter steken in de Tipparade. Zijn nieuwste track, een samenwerking met Keanu Silva, is een remake van de floorfiller van het Franse Stardust. In 1998 stond het origineel 13 weken in de Nederlandse Top 40.

Hardwell is terug. En hoe. Inmiddels staat Into The Unknown al vijf weken in de Worldwide Club 20 en twee weken geleden piekte die track op nummer 7. Ondertussen verscheen ook Broken Mirror voordat het nu de beurt is aan F*cking Society dat in de lijst weet binnen te komen. Alle tracks smelten binnenkort samen op een compleet album, Rebels Never Die. Rond dat album zal ook een tour volgen en daarvan zijn de eerste 24 data al bekend. Op 3 december staat de dj in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Onderin de lijst zien we een ‘dubbel’ van Martin Garrix. Vorige week kwam Starlight binnen op nummer 17 en die track levert deze week al twee plaatsen in. Limitless komt de Worldwide Club 20 binnen op nummer 20 maar verscheen al op 1 april, twee weken eerder dan Starlight. Ondertussen is er sinds 29 april een compleet album van de Nederlandse dj, Sentio, met daarop totaal 11 nummers. De 26-jarige Garrix maakte in 2013 zijn debuut in de Nederlandse Top 40 met Animals en bijna 9 jaar later is nu zijn eerste studioalbum een feit.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 2) CRAZY WHAT LOVE CAN DO- David Guetta & Becky Hill & Ella Henderson

15 (--) MUSIC SOUNDS BETTER WITH YOU- Alle Farben & Keanu Silva

17 (--) F*CKING SOCIETY- Hardwell

18 (--) YOU ARE A GOD- Mark Knight & James Hurr (feat. Cari Golden)

20 (--) LIMITLESS- Martin Garrix & Mesto