WWC20: By Your Side nu 3 weken op 1

- Hitlijsten

 Calvin Harris Tom Grennan
WWC20: By Your Side nu 3 weken op 1

Calvin Harris en Tom Grennan hebben ook deze week met By Your Side de populairste clubtrack van het moment.

Het Britse duo weet de voorsprong ten opzichte van de rest behoorlijk te vergroten. Achter By Your Side staat Chemical van MK nu voor de derde week op nummer 3. John Summit weet met Better Than This, zijn collab met Parachute Youth, de top 3 te bereiken. Dat deed hij eind vorig jaar ook met Thin Line dat toen vier weken in de top 3 stond. Better Than This is één van de drie tracks die twee plekken winst weet te pakken. Dat is ook meteen de snelste stijging in de lijst. In omgekeerde richting zijn de verschuivingen flink wat groter. Zo zakt You van Regard, Troye Sivan en Tate McRae met elf plaatsen verlies naar nummer 20.

Bij de vijf nieuwe binnenkomers zien we de Fransman Valentin Brunel weer terugkeren. Hij werkte in 2016 samen met het Australische Cookin’ On 3 Burners en wist van This Girl een commerciëel succes te maken. Zijn track, onder de naam van Kungs, stond toen zelfs vijf weken op plek 3 in de Nederlandse Top 40. Don’t You Know en More Mess verschenen als opvolgers maar wisten toen geen groot succes meer te boeken. Never Going Home is een track die ondertussen wel weet aan te slaan in de clubs. De 24-jarige dj en producer heeft een smaakvolle zomertrack afgeleverd. De kenners zullen wellicht de italo-achtige sample herkennen uit Mind Enterprises van Idol dat in 2019 verscheen.

Diplo begon de Worldwide Club 20 van 2021 met een numer 1-hit voor Turn Back Time. De track met Sonny Fodero wist het twee weken als lijstaanvoerder vol te houden. Daarna stond ook de Purple Disco Machine-remix van On My Mind nog kortstondig in de lijst. Voor zijn nieuwste track werkt hij samen met de in Londen geboren Damian Lazarus en het Britse duo Jungle. Met Josh en Tom schreef Diplo het nummer Don’t Be Afraid in Los Angeles. De ontmoeting tussen Jungle en Diplo was al een paar jaar geleden en daar werd al afgesproken een samenwerking te gaan doen. Nadat Jungle hem een paar ideetjes stuurden ontstond een track die alles in zich heeft om een succes te worden. Don’t Be Afraid komt meteen in de bovenste helft van de lijst terecht.

Net onder de middenlijn zien we de nieuwste track van John Summit die daardoor nu met twee gelijktijdige tracks in de lijst staat. Summit, die in het dagelijks leven John Schuster heet, werkt op Witch Doctor samen met de in Kenia geboren Nic Fanciulli. De titel van de track doet onterecht vermoeden dat het een raakvlak heeft met de track van Armand Van Helden. Een belangrijke overeenkomst is wel dat de nieuwe ‘doctor’ van Summit en Fanciulli nagenoeg een identiek hypnotiserend vermogen heeft.

De complete Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 1) BY YOUR SIDE- Calvin Harris feat. Tom Grennan

7 (--) NEVER GOING HOME- Kungs

10 (--) DON’T BE AFRAID- Diplo & Damian Lazarus feat. Jungle

11 (--) WITCH DOCTOR- John Summit feat. Nic Fanciulli

13 (--) YOUR BODY- Biscits

16 (--) FEELS- Jax Jones