WWC20: Breaking Me is ‘Best Of 2020’

- Hitlijsten

 Topic A7S
WWC20: Breaking Me is ‘Best Of 2020’

Deze zaterdag hoorde je in de Worldwide Club 20 een overzicht van de grootste clubhits van het bijna afgelopen jaar.

In dat overzicht hebben Topic en A7s de grootste clubhit van het jaar weten te scoren. Het idee voor de track ontstond vorig jaar al en volgens Tobias Topic, zoals de Duitse dj en producer voluit heet, gaat het nummer over een relatie waarin vertrouwen een belangrijke bestanddeel is en dat de balans bij een persoon in die relatie vaak doorslaat. Topic werkte twee maanden lang aan de track en deed dat in Berlijn en Miami. De Zweedse zanger Alexander Tidebrink, die zich op het podium A7S noemt, nam de vocalen voor zijn rekening. De succesvolle clubmix van Breakin’ Me werd door Florent Hugel afgeleverd. Hij maakte in 2018 al furore met zijn remix van het thema van La Casa De Papel, Bella Ciao.

Joel Corry bracht al in 2015 zijn eerste singles uit. Als hij in het voorjaar van 2019 de track Sorry de wereld in weet te slingeren komt er ook hitlijstsucces. Dit jaar weet hij in zijn thuisland met Head & Heart de eerste plek van de Britse Top 40 te bereiken. Vier weken lang stond zijn samenwerking met MNEK ook op de eerste plaats van de Worldwide Club 20. De track werd door David Guetta onder handen genomen en zijn Jack Back-remix schopt het in het jaaroverzicht tot plek 2.

De top 3 wordt gecompleteerd door Secrets van Regard en Raye. Dardan Aliu, zoals Regard in het dagelijks leven heet, is geboren in Urosevar in Kosovo. Hij nam een oudje van Jay Sean, Ride It uit 2008, onder handen en liet het nummer sudderen op TikTok. Daar kreeg het in no-time zoveel views dat een commerciële release niet kon uitblijven. Die kwam er dan ook in de zomer van 2019. De opvolger van die track werd Secrets dat in het voorjaar van 2020 verscheen bij Ministry Of Sound. Regard maakte de track samen met Raye die eerder al successen boekte via samenwerkingen met onder meer Jonas Blue, Jax Jones en David Guetta.

1 BREAKING ME – HUGEL REMIX- Topic & A7S

2 HEAD & HEART – JACK BACK REMIX- Joel Corry x MNEK

3 SECRETS- Regard & Raye

4 THE BUSINESS- Tiësto
5 RIDE IT- Regard
6 DEEP END – BLACK V NECK REMIX- John Summit
7 LOOKING FOR ME- Paul Woolford, Diplo & Kareen Lomax
8 HOUSE ARREST- Sofi Tukker & Gorgon City
9 FREAKS- Fisher
10 LIVE WITHOUT YOUR LOVE- Love Regenerator & Steve Lacy
11 MORE LIFE- Torren Foot
12 HYPERCOLOUR- Camelphat & Yannis & Foals
13 MOVING BLIND – GORGON CITY REMIX- Sonny Fodera & Dom Dolla
14 2AM- MK ft. Carla Monroe
15 ON MY MIND- Diplo & Sidepiece
16 I REMEMBER- Chris Lake
17 MOVE YOUR BODY- Marshall Jefferson x Solardo
18 SLOW DOWN- Maverick Sabre feat. Jorja Smith
19 MIDNIGHT (THE HANGING TREE)- Hosh & 1979 feat. Jalja
20 ALL 4 LOVE- Mark Knight & Rene Amesz feat. Tasty Lopez

Meer WorldWide Club 20? De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en -nacht brengen je de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.