WWC20: Bed voor vierde week op 1

- Hitlijsten

 Joel Corry Raye David Guetta
WWC20: Bed voor vierde week op 1

Bed, de track van Joel Corry, Raye en David Guetta, voert de Worldwide Club 20 voor een vierde week aan.

Het lijkt er sterk op dat Fred Again.. en The Blessed Madonna de dupe gaan worden van het succes van de huidige nummer 1. Marea (We’ve Lost Dancing) blijft na drie weken van stijging nu zitten op de tweede plaats. Ondertussen komt een verrassende floorfiller omhoog; Rasputin leverde Majestic en Boney M. vorige week al de Alarmschijf op en ook in de Worldwide Club 20 is de track niet te stoppen. Met 8 plaatsen winst is het de snelste stijger in de lijst.

De lijst kent deze week vier tracks die voor het eerst in de top 10 staan; twee daarvan zijn zelfs nieuwe binnenkomers. GotSome en Alex Mills hebben de eer als hoogste nieuwe in de Worldwide Club 20 te komen. Het Britse duo, bestaande uit Alex Homes en Alex Gorsky, werkt samen met dj en zanger Alex Mills die op zijn beurt eerder al tracks afleverde met onder meer Hot Since 82, Sonny Fodera (Take Me Down) en Basement Jaxx.

De presentator van de Worldwide Club 20 levert ook een bijzondere prestatie – Armin van Buuren staat met twee tracks in de bovenste helft van de lijst. Leave The World Alone (met Alesso) blijft zitten op plek 4 waar Magico (zijn samenwerking met Giuseppe Ottaviani) op nummer 9 weet binnen te komen. De Italiaan had zelf recent tracks als Till We Meet Again, Explorer en Glowing In The Dark in de strijd voor een plek in de lijst.

Dom Dolla had Pump The Brakes al een tijdje op de plank liggen – hij bedacht het als een ode aan zijn auto, een oude Toyota die nu stof staat te verzamelen in Melbourne. De track had in 2020 moeten verschijnen juist op het moment dat de wereld steeds meer in lockdown ging. Hij wist daarna eigenlijk niet zo goed wat er mee aan moest. Omdat het publiek echter steeds vroeg om de release van de track is hij nu overstag gegaan. En niet zonder succes want Pump The Brakes komt de Worldwide Club 20 binnen op plek 11.

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 1) BED- Joel Corry x Raye x David Guetta

8 (--) SHOUT IT BACK- GotSome x Alex Mills

9 (--) MAGICO- Armin van Buuren & Giuseppe Ottaviani

11 (--) PUMP THE BRAKES- Dom Dolla

12 (--) YOU USED TO- Nicky Romero

16 (--) WASTED LOVE- Ofenbach feat. Lagique