WWC20: Bed maakt sprong naar 1

- Hitlijsten

 Joel Corry Raye David Guetta
WWC20: Bed maakt sprong naar 1

Joel Corry, Raye en David Guetta grijpen de macht in de Worldwide Club 20.

Bed klimt tien plaatsen omhoog en is daarmee de nieuwe nummer 1 in de lijst. Het is daarmee de zesde track die de Worldwide Club 20 in 2021 aan weet te voeren. Voor David Guetta is het, na Dreams, dit jaar al zijn tweede nummer 1. Vorig jaar stond de Fransman ook met Let’s Love een week op de eerste plek. Dat deed hij toen vijf weken nadat Joel Corry met Head & Heart de eerste plek had verlaten. Voor Corry is het dus zijn tweede nummer 1 in de lijst met de twintig grootste clubhits. Gorgon City en Drama blijven met You’ve Done Enough zitten op nummer 2. KC Lights pakt de tweede top 3-hit met Cold Lights nadat vorig jaar Girl ook drie weken in de top 3 stond. De twee langst genoteerde tracks, Friday en Your Love (9PM) completeren de top 5.

Vorige week nog wisten Cristoph, Franky Wah en Artche met drie plekken winst een bescheiden klim te maken. Deze week stijgt hun track The World You See met tien plaatsen winst en daarmee is het de snelste stijger.

Terwijl op de Nederlandse radio Hypnotized nog steeds scoort komt Purple Disco Machine in de verschillende sets nu naar voren met de opvolger, Fireworks. De Duitse dj en producer werkte op de nieuwe track samen met Moss Kena die de naam van Purple Disco Machine al lange tijd op het verlanglijstje had staan. Het Amerikaanse duo dat Ben Ruttner en James Patterson vormen maken de samenwerking compleet. Fireworks is de hoogste nieuwe op nummer 13.

Regelmatig mogen we Dont Blink verwelkomen in de Worldwide Club 20. Dat gebeurde voor het eerst met Vibration dat vrij snel werd opgevolgd door Connection. Dont Give A is de derde track die we dit jaar in de lijst zien.

Oliver Heldens heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Zo kwam de Nederlander met legio remixen op de proppen maar was hij ook veelvuldig te zien in livestreams, kwamen er talloze releases onder zijn HI-LO-alias en lanceerde hij ook een nieuw label, OH2. Zijn nieuwste track is een samenwerking met de ietwat mysterieuze Syd Silvair. Zo is zij te vinden in een ‘wereld waarin disco kennis maakt met moderne hekserij’… althans zo beschrijft ze zichzelf op haar website.

De complete Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 (11) BED- Joel Corry x Raye x David Guetta

6 (16) THE WORLD YOU SEE- Cristoph x Franky Wah x Artche

13 (--) FIREWORKS- Purple Disco Machine feat. Moss Kena & The Knocks

17 (--) DONT GIVE A- Dont Blink

20 (--) NEVER LOOK BACK- Oliver Heldens feat. Syd Silvair