WWC20: Bed derde week op 1

- Hitlijsten

 Joel Corry Raye David Guetta
WWC20: Bed derde week op 1

Voor de derde week hebben Joel Corry, Raye en David Guetta de eerste plek in de Worldwide Club 20 in handen.

Het drietal heeft Gorgon City en Drama van de eerste plek weten te houden. You’ve Done Enough zet deze week de eerste daling in nadat de track zes keer op nummer 2 stond. Die tweede plek wordt nu ingenomen door het officieuze corona-anthem van Fred Again en The Blessed Madonna, Marea (We’ve Lost Dancing).

De twee snelste stijgers komen met 8 plekken winst in de top 10 terecht. Jumpin’ van CID en Westend leek vorige week de daling al in te zetten door twee plekken in te leveren; deze week komt de track op nummer 9. Een plekje lager zien we Navos; Believe Me is een olievlek die na het succes in het Verenigd Koninkrijk nu langzaam naar de rest van de wereld glijdt.

Een heuse klassieker komt de Worldwide Club 20 binnen op nummer 11. Rasputin werd in 1978 voor Boney M. een top 10-hit in ons land en de Londense dj Kevin Christie besloot de track nieuw leven in te blazen. Opvallend is dat we steeds vaker remakes en remixes van klassiekers zien die ook het brede publiek weten te bereiken. Succesvolle voorbeelden zijn momenteel Friday (van Riton en de Nightcrawlers) en Your Love (9PM) (van ATB, Topic en A7s). De 2021-versie is deze week Alarmschijf bij Qmusic en de hoogste nieuwe in de Worldwide Club 20.

Op het door Chris Lake opgerichte Blackbook-label zagen we eind vorige maand Beat Freak verschijnen. De release was een samenwerking met Astralwerks om ook Riva Starr toe te kunnen voegen. De Italiaan werkte al samen met Green Velvet en Fatboy Slim en met die laatste werd Eat Sleep Rave Repeat zelfs een top 10-hit in ons land. Laura Bettinson schreef mee aan de track en is ook te horen op de samenwerking.

Duck Sauce is het project van A-Trak en Armand van Helden. Het tweetal debuteerde in 2009 met Anyway maar brak een klein jaar later echt door met Barbra Streisand dat zeven weken op nummer 2 in de Top 40 stond. Die hitlijst werd niet opnieuw gevonden maar ondertussen brachten ze onder Duck Sauce wel pakkende tracks uit als Big Bad Wolf en Captain Duck. Vorig jaar besloten ze, na een pauze van zes jaar, de draad weer op te pakken. Ask Me is de opvolger van Mesmerized en deze week nieuw in de lijst op nummer 16.

De complete Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 1) BED- Joel Corry x Raye x David Guetta

11 (--) RASPUTIN- Majestic x Boney M.

14 (--) BEAT FREAK- Chris Lake & Riva Starr ft. Lau.ra

16 (--) ASK ME- Duck Sauce

18 (--) TAKE CONTROL- Kream