WWC20: Bed 5e week op 1

- Hitlijsten

 Joel Corry Raye David Guetta
WWC20: Bed 5e week op 1

Onder het bed van Joel Corry, Raye en David Guetta kruipen inmiddels flink wat concurrenten.

Bed weet het voor een vijfde week vol te houden aan kop van de Worldwide Club 20. Marea (We’ve Lost Dancing) van Fred Again.. en The Blessed Madonna is nu, na twee weken op plek 2, afgehaakt. Majestic is met zijn remix van de Boney M.-hit Rasputin opgeklommen naar nummer 2 en Dom Dolla is met Pump The Brakes op nummer 3 nu zelfs de snelste stijger. Vorige week nog kwam die track binnen op nummer 11.

De nieuwe Worldwide Club 20 telt vier binnenkomers waarbij Franky Wah en Lowes met Not In Love de hoogste nieuwe zijn, op nummer 8. Daarmee staat Wah met twee tracks tegelijk in de top 10 want hij maakte met Cristoph en Artche ook The World You See dat deze week opnieuw op nummer 5 staat. Wah liet weten dat hij bijna een jaar sleutelde aan de track. Zo wilde hij dat het echt iets bijzonders zou worden en met Lowes sleutelde hij vooral aan de vocalen die spot-on moesten zijn. Aan de daadwerkelijke vocals heeft hij niets meer hoeven sleutelen.

Na de rammer Deep End van vorig jaar is John Summit in de Worldwide Club 20 inmiddels al toe aan zijn derde hit. Thin Line nam hij mee uit 2020 en Beauty Sleep wist vorige maand nog tot plek 17 te komen. Met Make You Feel levert hij een track af die masserend werkt op je hersenstelsel. De track kneedt op een smakelijke wijze de vocalen en pulserende beats tot een smaakvol geheel. Toen nog niemand van de geplande release wist was het juist deze track die maar al te vaak gevraagd werd om nog even in de set te frommelen. “Na iedere livestream van de afgelopen maanden smeekte iedereen me om juist deze track uit te brengen”, zo vertelde hij aan Beatportal. Aldus geschiedde op 26 maart via Insomniac Records.

Sidepiece scoorde dit jaar met Together al een klein hitje in de Worldwide Club 20. Het duo, dat voor On My Mind een Grammy-nominatie wist binnen te harken, komt nu met Temptation. Voor wie er nog de kleinste twijfels bij had: het nummer is een eerbetoon aan de Temptations die in 1967 het nummer I’m Losing You uitbrachten. En daarmee weten Parti Favor en Nitti Gritti zich opnieuw van hun beste kant te laten zien.

De complete Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 1) BED- Joel Corry x Raye x David Guetta

3 (11) PUMP THE BRAKES- Dom Dolla

8 (--) NOT IN LOVE- Franky Wah feat. Lowes

11 (--) MAKE ME FEEL- John Summit

13 (--) TEMPTATION- Sidepiece

18 (--) HIDE U – TINLICKER REMIX- Sian Evans